Directorul de la Apele Române și-a dat demisia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Directorul general al Administraţiei Naţionale "Apele Române", Vasile Pintilie, a anunţat, miercuri seară, că îşi depune demisia de onoare din funcţie.

"În contextul evenimentelor de astăzi (miercuri - n.r.), Vasile Pintilie anunţă că îşi depune demisia de onoare, din funcţia de director general al Administraţiei Naţionale 'Apele Române', funcţie pe care o deţinea din anul 2012", se arată într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Premierul Victor Ponta a cerut demiterea directorului Administraţiei Naţionale "Apele Române" (ANAR), aflat la acest moment în concediu, potrivit unei informații apărute pe surse.

Solicitarea de demitere a lui Vasile Pintilie a fost adresată ministrului Mediului, în subordinea căruia funcţionează instituţia. Cererea a fost transmisă imediat după comandamentul pentru situaţii de urgenţă, reunit miercuri după-amiaza la Guvern.

După mediatizarea informaţiei privind cererea lui Ponta, directorul de la "Apele Române" l-a sunat pe premier şi l-a informat că a coordonat, prin telefon, întreaga activitate a instituţiei în timpul inundaţiilor.

VEZI ȘI: Pintilie de la Apele Române, prima reacție după ce Ponta i-a cerut DEMISIA

Purtătorul de cuvânt al ANAR, Ana-Maria Agiu, a declarat că directorul instituţiei a vorbit la telefon cu premierul şi i-a prezentat activitatea sa de la debutul inundaţiilor.

Agiu a precizat că Vasile Pintilie, care este în concediu de la începutul săptămânii, a coordonat, prin telefon, toate activităţile desfăşurate de ANAR în această perioadă, fără a se deplasa la faţa locului.

Pintilie nu a precizat dacă premierul i-a comunicat, la finalul discuţiei, ceva legat de schimbarea sa din funcţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel