Dinescu despre Băsescu:ar trebui să se întrebe de ce au plecat oamenii de calitate de lângă el
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
mircea_dinescu
mircea_dinescu

Mircea Dinescu a declarat, cu privire la declaraţiile lui Traian Băsescu de miercuri seară, că preşedintele este "liber să creadă ce vrea", dar că acesta ar trebui "să se întrebe de ce au plecat oamenii de calitate de lângă el".

Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1 TV, că îi regretă pe Mircea Dinescu şi Cristian Tudor Popescu "de dinainte de a deveni vulgari", spunând că s-a "săturat de jignirile lor" şi că un om politic are o limită în a respecta când vede zilnic încercări de umilire. "

Şi eu îi regret şi pe Dinescu, şi pe Cristian Tudor Popescu de dinainte de a deveni vulgari. Eu m-am săturat de jignirile lor, drept pentru care îi tratez ca atare. Are o limită orice om, chiar şi omul politic, în a te respecta atât timp cât vede că zilnic încerci să-l jigneşti, să-l umileşti", a spus Băsescu.

"Eu nu ştiu ce înţelege el prin vulgaritate. Dacă ne uităm cum arată realitatea românească, ce a ajuns România după 20 de ani... Eu, care pe 22 decembrie (1989, n.r.) am anunţat plecarea comuniştilor, care am sperat că România va deveni o societate de consum, după 20 de ani, constat că e o societate de abţinere, care dispreţuieşte pensionarii şi intelectualii, o societate în care marea majoritate a oamenilor au sentimentul că le sunt ascultate telefoanele. Şi îţi pui problema de ce am intrat dintr-o groapă în altă groapă", a spus Dinescu.

De asemenea, Dinescu a precizat că șeful statului este liber să creadă ce vrea şi că, atâta vreme cât vulgaritatea politicului se întoarce asupra poporului, nu se poate vorbi altfel despre politicieni. "Atâta vreme cât se întâmplă astfel de lucruri, cum să vorbeşti de ei, de politicieni? Cu câtă duioşie? Ce vorbe frumoase să foloseşti când se revarsă vulgaritatea politicului asupra poporului", a mai spus Dinescu.

"Domnul Băsescu este liber să creadă ce vrea. Eu credeam că regretă că nu mai e prieten cu noi. (...) El ar trebui să se întrebe de ce oamenii de calitate au plecat de lângă el, şi nu mă refer la mine aici. În loc să fie neliniştit că pleacă oamenii de lângă el, vrea să răspundă la limbajul mai colorat al unui scriitor cum e Cristian Tudor Popescu sau cum sunt eu", a concluzionat Dinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel