Dincă, declarație schimbată. Carmen Obârșanu, acuzații grave la adresa procurorului Pătuleanu: I-a făcut semn să tacă!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu, a povestit un episod din sediul IGPR, aducând acuzații grave la adresa procurorului Lucian Pătuleanu. Astăzi, Dincă a cerut să fie reaudiat, spunând că el nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, potrivit unor surse Antena 3.

"Încă din 2 decembrie, în sediul IGPR, când m-am prezentat şi am fost controlată la sânge, de atunci Dincă voia să dea declaraţia, numai că procurorul Lucian Pătuleanu i-a făcut semn să tacă din gură. A fost şi colegul meu Tonel Pop, acolo, în birou. A intrat procurorul Pătuleanu, era şi Todoran pe hol, se tot plimbau. În momentul în care a intrat procurorul Pătuleanu, primul semn pe care i l-a făcut lui Dincă a fost să pună degetul arătător la buze, l-a lăsat în jos, Dincă a înţeles, după care le-a spus poliţiştilor: "Daţi drumul la camere" şi i-a făcut din nou un semn, să-şi ia Dincă şapca.

"Mi-a făcut un semn"

Era că în filmele de surdo-muţi. Acolo, numai prin semne se înţelegea procurorul Pătuleanu. După ce am văzut că nu vrea să îi pun niciun fel de întrebare, i-am reproşat: "Domnul procuror, conform 109 Cod Procedură Penală, dvs sunteţi obligat să îmi daţi voie să pun întrebări". Mi-a făcut un semn aşa, ca într-un "hai sictir", că nu îl interesează ce prevede Codul de Procedură Penală şi l-a scos pe Dincă, fără a semna acel proces verbal, spunând: "Nu mai dă nicio declaraţie".

"O dovadă de săvârșire a unei infracţiuni"

Noi am vrut să menţionăm în formularul acela care nu era nici măcar semnat de Dincă. Atunci, a venit procurorul Todoran şi i-a spus grefierei să scoată un alt exemplar, dacă noi nu acceptăm să îl lăsăm doar cu semnăturile procesul verbal, să nu trecem şi menţiunile. Lucrul acesta l-am menţionat în plângerea făcută către SIIJ. Ceea ce am văzut, în data de 2 decembrie, în sediul IGPR, nu mi s-a întâmplat în 30 de ani de muncă în această profesie. Aici a fost o dovadă de săvârșire a unei infracţiuni în faţa noastră", a declarat avocata Carmen Obârșanu la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel