Dillian Whyte şi-a pierdut rolul de challenger obligatoriu pentru Deontay Wilder
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Consiliul mondial al boxului (WBC) a anunţat că i-a retras provizoriu lui Dillian Whyte calitatea de challenger obligatoriu pentru campionul mondial al greilor Deontay Wilder (SUA), din cauză că britanicul a picat un test antidoping, relatează Reuters.

Agenţia britanică antidoping UKAD nu a confirmat încă zvonurile de presă care relatează despre un test pozitiv al lui Whyte înaintea meciului contra columbianului Oscar Rivas, disputat pe 20 iulie la Londra. Whyte s-a impus la puncte cu claritate şi a devenit challenger oficial pentru Deontay Wilder.

WBC a precizat însă într-un comunicat că eşantionul A recoltat de la Whyte conţine substanţe interzise, astfel că i-a retras calitatea de challenger oficial şi de campion mondial interimar al WBC. Whyte, 31 ani, urmează să-şi prezinte apărarea cu prilejul unei audieri în faţa WBC, care nu a fost încă stabilită.

Britanicul a executat o suspendare de doi ani (2012-2014) din cauza unui test pozitiv la un stimulent interzis şi riscă o suspendare de opt ani în cazul unei recidive. El are în palmares 28 victorii şi o înfrângere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel