Diferenţele dintre iubitorii de pisici şi iubitorii de câini. Ce spun psihologii: "Ei sunt predispuşi să manipuleze oamenii"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Nadia Vasil'eva)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Nadia Vasil'eva)
Psihologii susţin că oamenii pot fi împărţiţi în două categorii - unii sunt mai simpatici cu câinii, iar alţii cu pisicile, mai exact iubitorii de pisici şi iubitorii de câini.

Potrivit experţilor, iubitorii de câini sunt predispuşi să manipuleze oamenii şi sunt capabili să se dea peste cap pentru a-şi atinge obiectivele. De aceea, astfel de persoane fac o treabă excelentă în cazul dresajului de câini. Animalele lor de companie cresc ascultătoare şi disciplinate. În plus, celor care preferă câinii le este frică să stea singuri, le place să fie în compania cuiva. Ei îşi fac cu uşurinţă noi cunoştinţe şi pot discuta neobosit cu prima persoană pe care o întâlnesc, scrie Rador, citând rosbalt.ru.

De asemenea, iubitorii de câini sunt mai predispuşi să vină în ajutorul altor persoane. Cu toate acestea, înainte de a pierde timpul cu problemele altei persoane, cu certitudine ei vor verifica toate datele şi, numai după ce se vor asigura că ajutorul lor este cu adevărat necesar, vor începe să acţioneze. Dar dacă vor înţelege că cineva doreşte doar să se folosească de ei, atunci se vor retrage imediat.

Persoanele care iubesc pisicile tind să fie mai retrase şi mai izolate, mai singuratice. Nu le plac companiile zgomotoase şi preferă să petreacă timpul în propria lor casă. Au o intuiţie bine dezvoltată şi îşi ascultă mai des vocea interioară, comparativ cu oamenii din jurul lor. În plus, iubitorii de pisici sunt perfecţionişti teribili şi cer acelaşi lucru şi de la rude, prieteni şi cunoscuţi.

Nu le place când planurile lor sunt date peste cap brusc sau oaspeţi nepoftiți sosesc la ei în acasă. Şi, în sfârşit, astfel de persoane nu suportă atunci când cineva încearcă să-i conducă. Ei ştiu perfect de ce au nevoie şi de multe ori acţionează numai în interesul lor. În acelaşi timp, iubitorii de pisici sunt destul de amabili şi adesea îi pot ajuta pe alţii, acţionând în detrimentul lor.

Vezi și: Pisicile știu cum se simt stăpânii lor? Adevărul din spatele mitului că sunt ființe indiferente

Sunt iubitorii de câini mai inteligenţi decât cei care îndrăgesc pisicile? Cercetătorii au aflat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel