Diferența dintre țigara clasică și tutunul încălzit. Bundoi, Head of Scientific & MedicalAffairs la Philip Morris România: Dacă fumezi așa ceva, e timpul să faci o schimbare
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Bundoi, Head of Scientific & MedicalAffairs la Philip Morris România, a fost invitat la DC News, DC News TV și DC Medical unde a vorbit despre fumatul viitorului: soluția tutunului încălzit.

„Care este diferența între fumatul clasic și tutunul încălzit? În dispozitivele inovative, tutunul nu mai este ars, ci este încălzit, la o temperatură foarte bine controlată electronic, care nu depășește 350 grade, temperatură care nu permite procesul de aprindere al tutunului. Practic este o distilare uscată a unui produs vegetal cu eliberarea unui aerosol.

Și acum vă veți întreba care este diferența dintre fum și aerosol. Fumul este un aerosol, dar nu orice fum este un aerosol. Este o diferență foarte mare. În ce sens? Fumul conține particule solide și lichide, în timp ce aerosolul este un vapor care conține doar particule lichide. Este dovedit științific următorul lucru: cel mai mare impact asupra sănătății îl au particulele solide care se fixează în țesuturile pulmonare, afectează și din punct de vedere celular, și din punct de vedere genetic etc”, a spus medicul Mihai Bundoi la DC News, DC News TV și DC Medical.

Mii de fumători adulți din întreaga lume aleg să treacă la IQOS în fiecare zi

IQOS este liderul categoriei de produse din tutun încălzit la nivel mondial și reprezintă primul nostru pas către un viitor fără fum.

Între 2008 și 2020, PMI a investit peste 9 miliarde USD în cercetare, dezvoltare de produs și dezvoltare comercială, capacitate de producție, fundamentare științifică și studii despre înțelegerea fumătorilor adulți.

IQOS a fost lansat în România în octombrie 2015. În prezent, este liderul categoriei de produse din tutun încălzit, conform raportului Nielsen RMS, iunie 2021.

VEZI ȘI: Oamenii își satisfac dependența de nicotină prin fumat și mor din cauza fumului de țigară. Mihai Bundoi (Philip Morris România): Cu ce vor fi înlocuite țigările / video - https://www.dcnews.ro/oamenii-isi-satisfac-dependenta-de-nicotina-prin-fumat-si-mor-din-cauza-fumului-de-tigara-mihai-bundoi-philip-morris-romania-cu-ce-vor-fi-inlocuite-tigarile-video_906546.html

CITEȘTE ȘI: Mihai Bundoi, Head of Scientific & MedicalAffairs la Philip Morris România. Ce face un medic în industria tutunului / video - https://www.dcnews.ro/mihai-bundoi-head-of-scientific-medicalaffairs-la-philip-morris-romania-ce-face-un-medic-in-industria-tutunului-video_906542.html

„Vreau ca oamenii care se uită acum la noi să înțeleagă un lucru: dacă nu fumezi, nu te apuca de fumat, dacă fumezi, sfatul nostru este să te lași cât mai repede și de consumul de tutun, dar și de nicotină, iar dacă, dintr-un motiv sau altul, decizi să continui să fumezi, atunci este timpul să faci o schimbare, și să adopți metode dovedite științific ca fiind mult mai puțin riscante sau care te expun mult mai puțin la riscul de a dezvolta afecțiuni în timp. Sunt niște produse care conțin tutun, nicotină, nefiind lipsite de riscuri. Vreau să fim bine înțeleși. Aceste dispozitive pe care noi le dezvoltăm și le cercetăm sunt destinate scăderii riscului pentru sănătate”, a mai zis Mihai Bundoi, Head of Scientific & MedicalAffairs la Philip Morris România.

Vedeți mai multe aici:

Produse fără fum

Viziunea Philip Morris este să înlocuiască țigaretele cu produsele fără fum pe care le dezvoltă și le comercializează, produse care, deși nu sunt lipsite de riscuri, sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului.

Portofoliul actual de produse fără fum conține patru produse în diferite etape de dezvoltare și comercializare. Portofoliul de produse fără fum al PMI include produse care nu ard tutunul (heat-not-burn) și produse cu vapori cu conținut de nicotină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel