Micul dejun este acelaşi în fiecare zi: o jumătate de pomelo, o felie de pâine integrală şi o ceaşcă de ceai.
Prânzul şi cina
Ziua 1: LEGUME
Mănânci numai legume crude, sub formă de salate. Este indicat să consumi şi legume cu frunze, cum ar fi salata verde, spanacul, cicoarea de grădină sau măcrişul, scrie unica.ro.
Ziua 2: FRUCTE
Consumă numai fructe, cu excepţia bananelor şi a strugurilor – fructe prea bogate în calorii (83 kcal, respectiv 73 kcal/100 g). Cele mai indicate sunt curmalele şi portocalele.
Ziua 3: LACTATE
La mijlocul săptămânii poţi “da iama” în lactate. De orice fel, doar cu o condiţie: să fie degresate.
Ziua 4: FRUCTE ŞI LEGUME
Legumele trebuie să fie crude, iar bananele şi strugurii sunt de evitat dacă îți dorești o slăbire rapidă.
Ziua 5: CARNE ROŞIE
Ai voie să mănânci carne pe săturate, doar să nu depăşeşti 600 g pe zi.
Ziua 6: CARNE ALBĂ
Poți consuma carne de pui sau de curcan, peşte, preparate la cuptor sau fierte. Încearcă să eviţi conservele de ton sau hering în ulei.
Ziua 7: DE TOATE
Acum poţi mânca tot ce pofteşti. Fereşte-te de orice exces, mănâncă puţin şi des, fără să sari peste mesele principale.
"Cheia unei transformări pe termen lung"
"Mulți dintre noi cred că pierderea în greutate este o abordare "totul sau nimic". Când decidem că vrem să slăbim, vrem să se întâmple rapid și ne schimbăm toate obiceiurile alimentare și de antrenament, sperând că toate aceste schimbări bruște ne vor duce mai aproape de obiectivul nostru. Pierderea greutății nu ar trebui să fie un proces accelerat, deoarece această abordare nu ne vă duce nicăieri.
Ceea ce contează mai mult decât a pierde în greutate este să înțelegem de ce trebuie să ne schimbăm obiceiurile alimentare și de antrenament, precum și alte alegeri de lifestyle, pentru a fi cât mai sănătoși și cât mai în formă, pentru totdeauna. Alegerea de a pierde în greutate într-un mod sănătos, fără să ne grăbim și să ne împingem inutil către autosabotare, este cheia unei transformări pe termen lung și a păstrării sănătății noastre fizice și mentale în timpul acestui proces de remodelare corporală și îmbunatățire a obiceiurilor alimentare", scria nutriționistul Cori Grămescu, în urmă cu ceva timp, pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cod Galben de averse, grindină și vânt. Zonele vizate
- Am discutat cu Ioana Fotache, sociolog, despre Nemo, persoana non-binară care a câștigat Eurovision. Tu știai cum trebuie să vorbești persoanelor cu acest gen?
- „Poarta către Infern” din Siberia se deschide. De ce ar trebui să ne îngrijoreze
- Zodia care nu are timp nici să respire în săptămâna 13 - 19 mai. Daniela Simulescu: Vă fac o recomandare / Video
- România, lovită de un ciclon. Elena Mateescu, ANM: Vorbim de temperaturi minime destul de coborâte, lapoviță și ninsoare
- Rareș Bogdan și-a prezentat noul ceas rusesc. Cât a costat noua achiziție
- Tun imobiliar, dus la alt nivel de Valentin Resmeriță, candidat PNL la Primăria Focșani. E de noaptea minții o asemenea tranzacție! Își va trece tot orașul în proprietatea sa?
- Boala care crește riscul de AVC de 8 ori, iar de infarct de 10 ori. Cristina Pricop, Public Affairs Head Sanofi România: O maladie banală omoară, indirect, prin niște comorbidități care duc la deces
- Problema foarte gravă cu care ne vom confrunta în curând. Cătălin Radu (Bristol Myers Squibb România): Pandemia de Covid va fi un element mărunt / video
- Serialul turcesc “O dragoste” va fi difuzat în fiecare luni și marți, iar “Vinovați de iubire”, de miercuri până vineri, la Kanal D