Data publicării:

Dieta cu orez: slăbești 4 kg în 15 zile

Autor: Steluța Indrei | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Cei mai mulți dintre noi credem că orezul îngrașă. Dar nu e chiar așa! În realitate, orezul este unul dintre cele mai bune alimente pentru slăbit. Iată în ce constă dieta cu orez.

Orezul este un aliment cu puține calorii, mai exact o porție de orez fiert (50 de grame) conține doar 62 de calorii, în timp ce aceeași cantitate de cartofi conține 140 de calorii. Nu întâmplător asiaticii, campioni la consumul de orez, nu au în general probleme cu greutatea corporală.

În plus, orezul este un aliment hrănitor și ușor de digerat. 

Dieta cu orez te ajută să dai jos aproximativ 4 kg în două săptămâni, iar rezultatele se pot vedea din a patra zi. Caloriile consumate nu trebuie să depășească 1.200 de calorii pe zi. 

Dieta cu orez: beneficii

Nutriționiștii recomandă dieta cu orez pe o perioadă de 15 zile, acest fiind timpul necesar organismului pentru detoxifiere și pierderea în greutate. Orezul ajută la slăbit deoarece pentru a fi digerat are nevoie de numeroase enzime digestive, ceea ce înseamnă arderea caloriilor. Orezul este o sursă de energie importantă câteva ore bune, ceea ce favorizează sațietatea. 

Dieta cu orez se bazează pe alimente bogate în carbohidrați, în principal orez, fructe, legume și lactate. Este recomandat orezul brun, integral, care în proporție de 90% este compus din proteine, glucide, minerale și vitamina B. 

Dieta cu orez: săptămâna 1

Ziua I: La micul dejun se consumă 2 fructe (fără struguri, banane sau pere), iar la prânz și cină câte o porție de orez fiert și apă plată.
Zilele II-VII: se urmează o dietă lacto-vegetariană. Ceea ce presupune ca la micul dejun să se consume o portie de amidonoase (fără pâine), un fruct și un o porție de lactate fără grăsimi. La prânz și cină se pot consuma trei porții de carbohidrați, 3 de legume și un fruct. Atenție! Cel puțin o porție pe zi din amidonoase trebuie să fie compusă din orez fiert.

Dieta cu orez: săptămâna 2

Ziua I: se consumă doar orez fiert (fără alte alimente) și apă plată.
Zilele II-VI: cel puțin o masă pe zi trebuie să fie formată din orez; în rest, se recomandă urmarea unei diete lacto-vegetariene, ca în etapa I.
Ziua VII: la micul dejun se mănâncă orez și un fruct. La prânz se consumă amidonoase, trei porții de legume și un fruct, iar la cină orez, pește (sau lactate), trei porții de legume și un fruct.

Dieta cu orez, beneficii

S-a demonstrat dieta cu orez nu este un moft și efectul acesteia este susținut de rezultatele dovedite la Universitatea Duke. Experții în nutriție confirmă că nivelul scăzut de sare, grăsimi și cel ridicat de fibre, incluse in dieta cu orez contribuie la normalizarea tensiunii arteriale, glicemiei și se reduc riscurile declanșării bolilor de inimă.
Alături de dieta cu orez se vor face și exerciții fizice. 

Dieta cu orez, dezavantaje

În esență este vorba despre o dietă hipocalorică. Dacă ești o persoană activă, dieta cu orez nu îți va furniza un număr suficient de calorii. Proteinele acestui regim alimentar sunt limitate la 16-20 grame, ceea ce nu este mult și nu provin din carne, ci din lactate. Acest lucru ar putea duce la pierderea masei musculare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel