DIETĂ. Câte ouă putem consuma pe săptămână. Dr. Mencinicopschi: Sunt mulți care spun asta!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
DIETĂ. Câte ouă putem consuma pe săptămână. Dr. Gheorghe Mencinicopschi a vorbit despre unul dintre controversele care planează asupra consumului de ouă. Cîte ar trebui să consumăm pe săptămână.

DIETĂ. Câte ouă putem consuma pe săptămână. „Astăzi, adevărata ştiinţă a nutriţiei arată că mesele noastre trebuie să fie foarte bogate în grăsimi de origine animală. Este o dietă care astăzi se cunoaşte sub denumirea de dietă ketogenică, adică în care grăsimile ar trebui să fie de peste 50% din alimentele pe care le consumăm. Dintre grăsimile vegetale sunt recomandate uleiul de măsline extravirgin, dar neapărat presat la rece, precum şi uleiul de cocos, care are nişte acizi graşi buni.

DIETĂ. Câte ouă putem consuma pe săptămână.La micul dejun, de exemplu, cel mai indicat a se mânca sunt ouăle, deşi acestea sunt cumva intrate în dizgraţie. Sunt foarte mulţi care spun să nu se consume mai mult de un ou sau două pe săptămână. Părerea mea este că se pot mânca şi cinci ouă pe zi, e adevărat în prima parte a zilei şi pregătite sănătos – adică fierte sau prăjite în grăsime de porc sau în unt cu 99,7% grăsime.

DIETĂ. Câte ouă putem consuma pe săptămână.S-au făcut cercetări în Statele Unite în care un grup de voluntari de 10.000 de oameni au primit în fiecare zi 18 ouă, iar după o jumătate de an nu au avut nicio problemă. Ficatul gras şi colesterolul alimentar nu au nicio legătură cu boala cardiovasculară şi cu boala cerebovasculară. Problema sunt carbohidraţii care în ficat se transformă în trigliceride şi fac ficatul gras", a declarat dr. Mencinicopschi,  potrivit revistei Viva!.

Vezi și: Alimentele interzise în dietă. Dr. Mencinicopschi: Majoritatea medicilor spun. FALS!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel