Ana Aslan, un nume care a fascinat mii de oameni din întreaga lume, un doctor care a inventat leacul pentru tinerețea veșnică și care a trăit aproape 92 de ani. Secretul longevităţii era şi în disciplina meselor de peste zi, dar şi atenţia deosebită pentru calitatea alimentelor.
Tabieturile unei mari doamne
Ana Aslan avea tabieturile ei. Era învățată să mănânce corect, la ore fixe, sănătos şi niciodată pe grabă. Medic fiind, a adus această bună cuviință a hrănirii și în cazul pacienților săi pe care îi sfătuia să ţină o dietă echilibrată şi să nu sară niciodată peste mese. Totul trebuia să fie cât mai natural şi recomanda categoric evitarea alimentele din conservă. Alimentația era menită să aducă în mod natural ceea ce are nevoie organismul. Fără substanțe inutile, nimic artificial şi foarte rar carne congelată. Multe legume, multe fructe și, bineînțeles, multă mișcare - asta recomanda savanta. Dezvăluirile vin chiar de la Ioana Preda, care i-a fost menajeră vreme de mai bine de zece ani şi-i cunoştea toate secretele.
Când îi era foame zicea "Dă-mi o bomboană!"
Ana Aslan era foarte atentă la siluetă. ”Carnea de vită era nelipsită. Se îngrijea foarte mult, nu se sătura niciodată, când îi era foame zicea: ”Dă-mi o bomboană!”.Ținea la siluetă. O bomboană, atâta lua și gata”, povestește Ioana Preda. ”Știa să mănânce bine, îi plăcea să meargă la marile restaurante, să comande mâncăruri de calitate, dar în același timp știa să și gătească. E adevărat că avea bucătarul ei, dar avea preparate pe care le făcea singură. Întotdeauna lua masa la 1:30 îmbrăcată, chiar dacă era singură la masă, cu o ținută frumoasă, cu bijuterii, respecta acest ritual”, adaugă ea.
La capitolul carne, avea un fel de clasificare: carnea de vacă, peștele, pasărea, miel/oaie, porc. Dar porcul nu prea îl recomandă. Apoi recomandă ficatul, limba, în general carne de la animalele care se hrănesc, la rândul lor, mai curat. Le prefera rasol sau, câteodată, făcute la cuptor.
Ana Aslan s-a născut la Brăila în 1897 şi s-a stins din viaţă în 1988. A urmat cursurile Facultăţii de Medicină din Bucureşti, iar începând cu 1952 a devenit director al Institutului de Geriatrie, fiind unul dintre pionierii gerontologiei medicale mondiale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Cine a fost iubirea secretă a lui Toma Caragiu. Din cauza ei actorul a intrat în depresie și a stat închis în bibliotecă zile la rând
- România e cu un pas înainte față de țările Schengen. Despescu: Toți apreciază modelul românesc. Suntem bifați ca model de urmat / video
- Corneliu Ștefan: În Dâmbovița s-au pornit motoarele în cel mai mare proiect cu fonduri europene din istoria Regiunii Sud-Muntenia
- Air Schengen și nu prea. Românii, controlați pe aeroporturile din Paris și Viena. Klaus Iohannis anunță "o discuţie foarte serioasă"
- Răsturnare de situație la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Ce a decis familia pentru cel supranumit „Stăpânul Moldovei“
- Tânărul întors din Olanda care și-a deschis grădină cu lalele pe 2.000 de mp. Accesul pentru public este liber, iar ședința foto profesională e inclusă
- Scenariul lui Adrian Năstase privind războiul din Ucraina / video
- Visul gălățenilor a devenit realitate. A fost lansată nava de pasageri
- Ninge în mai multe zone din România. Imaginile zilei, cu pomii înverziți acoperiți de zăpadă, după temperaturi de peste 30°C / foto și video în articol
- Salariu 1.000 de euro în țară sau 2.000 de euro în străinătate. Româncă: Știu că pare o nebunie sau o prostie ce zic / video
- Hoteluri de 7 stele în România! Ministrul Economiei, anunț din Qatar despre investițiile în turism
- Abuzul economic în divorț. Psiholog: Îți ține banii și cardurile. Se asigură că nu vei avea bani de avocat
- Doi instructori auto englezi, fără cuvinte după ce au mers cu taxiul în București. „Au venit a doua zi și au făcut scandal”