Urmărește emisiunea live
Dietă Adele. Dr. Florin Ioan Bălănică dă verdictul: Sună fabulos și incredibil!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Dr. Florin Ioan Bălănică a vorbit despre Dieta Sirtfood, urmată de cântăreața Adele care a reușit să slăbească spectaculos.

"Când începi să discuţi despre o dietă şi îi propui unui pacient să slăbească bând vin, mâncând ciocolată şi căpşune în acelaşi timp, sună absolut fabulos şi aproape incredibil. Toată lumea se aşteaptă, când vorbim despre scăderea în greutate, la restricţii, iar aceste trei lucruri - vinul, ciocolata şi căpşunele - sunt trufandale ale vieţii moderne", a spus dr. Florin Ioan Bălănică, într-un interviu pentru DC News și DC Medical.

Vezi și: Secretul lui Adele. Dieta cu care a slăbit 50 de kilograme. E de nerecunoscut

"Dieta Sirtfood este o dietă la modă. Moda în nutriţie nu există"

"Dieta Sirtfood este o dietă la modă. Moda în nutriţie nu există şi, în fapt, nu contează neapărat cum sau cu ce metodă scazi în greutate, ci contează să scazi în greutate sănătos şi adaptat fiziologiei individuale. În momentul în care necesarul caloric este unul foarte mic, poţi mânca orice, chiar şi ciocolată, pentru că vei slăbi. Orice dietă spune: 1000 de calorii pe zi plus mişcare.

Trebuie să înțelegem că metabolismul bazal şi al unei persoane micuţe este de minim 1300 - 1400 de kilocalorii şi atunci discutăm de un necesar caloric scăzut. Ori această subalimentare va duce la scăderea în greutate. În fapt, este distragerea atenţiei de la elementul important care îl reprezintă caloriile puţine şi activitatea fizică. Nutriţia este, în fond, contabilitate simplă", a mai spus medicul.

"Lucrurile sunt clar în favoarea dietei respective"

"Eu nu recomand niciodată pacienţilor mei sau oamenilor cu care intru în contact să ţină diete. Dar oamenii o vor face pentru că sunt la îndemână şi fiecare poate obţine un rezultat rapud, iar în această eră ne dorim rezultate rapide. Sunt adeptul abordării personalizate, al schimbării modului de viaţă", a spus dr. Florin Ioan Bălănică.

"Aceste diete minune vor apărea şi vor mai apărea şi nu se vor termina niciodată pentru că acoperă nevoia majoră, emoţională a oamenilor de a obţine rezultate rapide, fără a face ei ceva în mod special. "Eu stau, nu schimb nimic sau consum anumite alimente la anumite ore". Dacă mai vorbim şi despre vin, ciocolată şi căpşune, lucrurile sunt clar în favoarea dietei respective", a mai spus medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel