Diavolii tasmanieni duși pe o insulă pentru conservare au eliminat populația de pinguini
Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Publicat pe: 21 iun, 20:30
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Încercarea de a conserva diavolii tasmanieni a devastat o populație de pinguini.

Conform BBC, un proiect care avea ca scop conservarea speciei diavolilor tasmanieni, considerați pe cale de dispariție, a avut un efect negativ asupra unei alte specii de animale, spun conservatoriștii. Un număr restrâns de astfel de animale au fost duse în 2012 pe Insula Maria din Estul Tasmaniei. Oamenii de știință au vrut să protejeze specia de un cancer facial mortal care a pus animalele pe lista speciilor pe cale de dispariție.

O parte bună a proiectului este faptul că animalele și-au revenit ca populație, însă costul a fost unul mare. În ciuda intențiilor bune ale cercetătorilor, ducerea diavolilor tasmanieni pe insulă a avut „un impact catastrofal asupra unei specii de păsări, poate chiar mai multe”, a transmis organizația locală de conservare, BirdLife Tasmania.

Pinguinii au fost eliminați de pe insulă

Citând un studiu guvernamental, BirdLife Tasmania a transmis că populația de pinguini, de 3.000 de perechi de păsări, a dispărut de pe insulă din 2012 încoace. „Să pierzi 3.000 de perechi de pinguini de pe o insulă considerată parc național care ar trebui să fie un refugiu pentru astfel de specii este practic o mare lovitură”, a transmis dr. Eric Woehler. Acesta a adăugat că rezultatul acțiunii nu a fost o surpriză, ținând cont de analizele care recomandă împotriva mutării mamiferelor pe insule oceanice.

În 2011, un raport al departamentului tasmanian de mediu a sugerat că ducerea diavolilor tasmanieni pe insulă va avea „un impact negativ asupra coloniilor de pinguini” de pe Insula Maria. Anul trecut s-a precizat că o specie de păsări a fost eliminată de diavolii tasmanieni, iar impactul ecologic asupra faunei a fost unul masiv.

G Ad:

Ce sunt diavolii tasmanieni?

Diavolii tasmanieni sunt cele mai mari marsupiale carnivore din lume, un tip de mamifere. Aceștia trăiesc până la cinci ani în sălbăticie dacă reușesc să nu facă cancerul de care aminteam mai devreme. Masculii ajung la 12 kilograme, în timp ce femelele cântăresc până la 8 kilograme. Cel mai dezvoltat simț al lor este auzul, în timp ce animalele au cel puțin 11 strigăte vocale distincte. Numele lor provine din 1803, când marinarii au spus că aceste strigăte sunt „nepământești”.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro