Dezinfectează plăcile de tocat cu ingrediente naturale. Înlocuiește chiar azi substanțele chimice periculoase
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Dezinfectează plăcile de tocat cu ingrediente naturale. Înlocuiește chiar azi substanțele chimice periculoase. Sursa foto: freepik.com
Dezinfectează plăcile de tocat cu ingrediente naturale. Înlocuiește chiar azi substanțele chimice periculoase. Sursa foto: freepik.com
Plăcile din lemn de tocat alimente au nevoie de îngrijire regulată, astfel încât bacteriile patogene să nu se înmulțească.

Chiar dacă folosiți diferite plăci pentru tocate legume și fructe, pâine, carne și pește, curățarea lor este necesară. Plăcile de tocat trebuie curățate aproximativ o dată pe săptămână.

Spre deosebire de plăcile de tăiat din plastic, nu poți să pui o placă din lemn în mașina de spălat vase. Temperaturile ridicate din mașinile de spălat vase pot cauza deformarea sau chiar ruperea plăcilor de tăiat din lemn. Apare întrebarea cum să cureți o placă de tăiat din lemn?

Adaugă orice șampon în oțet și șterge obiectele sanitare. Verifică de ce este capabil acest amestec

Vom încerca să păstrăm lucrurile simple și să evităm utilizarea substanțelor chimice de curățare potențial periculoase. 

Ai nevoie de două ingrediente naturale pentru a dezinfecta plăcile de tăiat. Cel mai probabil, aveți deja aceste ingrediente în casă:

- sare mare,

- lămâie.

Se toarnă un strat de sare grunjoasă pe  placa de tăiat din lemn. Taie lămâia în jumătate și stoarce  o jumătate de lămâie pe placă.

Freacă placa timp de câteva minute cu o perie tare. Poți folosi cealaltă jumătate de lămâie în acest scop, storcând sucul în acest proces.

Acidul sucului de lămâie va dezinfecta placa, iar acțiunea abrazivă a sării te va scăpa de orice resturi minuscule de mâncare sau pete care pot apărea pe placă.  Dacă toci alimentele pe ambele părți ale plăcii, asigură-te că ștergi ambele părți.

Cât de des trebuie spălați blugii astfel încât să își păstreze culoarea? Află sfaturile experților

Spală bine placa cu apă fierbinte. Asigură-te că placa se usucă în poziție verticală. Umiditatea în exces poate transforma rapid o placă de tăiat într-un teren de reproducere pentru bacterii. Uscarea plăcii poate fi realizată doar în poziție verticală.

Această metodă ar trebui folosită pentru curățarea plăcilor de tăiat aproximativ o dată pe săptămână. Pentru utilizarea de zi cu zi, spală placa de tăiat cu detergent de vase sau cu o soluție de apă și oțet, amestecate în proporții egale.

Oțetul dezinfectează placa și elimină orice miros neplăcut de mâncare, inclusiv, de exemplu, mirosul de ceapă și usturoi.

Unele gospodine pun cartofi în pantofi. Explicația e simplă

Pentru a prelungi durata de viață a plăcii de tăiat, unge-o ocazional cu ceară de albine sau ulei de migdale. Curățarea constantă îndepărtează uleiurile naturale de pe placă, care pot duce la crăparea acesteia, astfel încât stratul protector trebuie reînnoit în mod regulat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel