Dezinfectantul pentru mâini pe bază de alcool, PERICOL pentru copii. La ce ar trebui să fie atenți părinții
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Cercetătorii avertizează asupra faptului că dezinfectantul de mâini pe bază de alcool poate fi periculos pentru copii.

Cercetătorii francezi au analizat datele de la Centrul de control al otrăvurilor din țară și au descoperit că în 2020 au existat de șapte ori mai multe cazuri de copii care au avut probleme de vedere din cauza pulverizării în ochi a dezinfectantului de mâini, scrie Daily Mail. Potrivit datelor, numărul copiilor care s-au confruntat cu astfel de probleme din cauza dezinfectantului pentru a fost de 232 în perioada 1 aprilie - 24 august 2020, în creștere, față de 33, din anul anterior.

Deși încă de la începutul pandemiei experții recomandă folosirea dezinfectantului pentru mâini cu 70% alcool pentru igienizarea mâinilor, aceștia avertizează că în cazul copiilor poate fi periculos, iar părinții ar trebui să îi supravegheze atent pe copii atunci când îl folosesc.

Pulverizarea în ochi a dezinfectantului poate duce chiar și la orbire

„Copiii sunt expuși riscului de vătămare oculară severă și, eventual, chiar orbire din cauza expunerii accidentale la dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool.”, scriu oamenii de știință din grupul francez de cercetare PCC în studiul lor, publicat în JAMA Ophthalmology.

„Vă recomandăm ca cei mici să fie întotdeauna ajutați de un adult în timp ce utilizează un produs de dezinfectare a mâinilor pe bază de alcool. Spălarea mâinilor cu apă și săpun ar trebui promovată ca o măsură preventivă mai sigură.”, a mai spus un specialist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel