Dezbateri în sănătate: Adrian Wiener, despre finanțarea medicinei, spitale publice și private
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
"Dezbateri în sănătate" este noua emisiune produsă pentru DC Medical și DC News. 

Prima ediție a emisiunii "Dezbateri în sănătate", care se va difuza în fiecare joi, ora 11:00, îl are ca invitat pe Adrian Wiener, medic și specialist în sănătate publică activ în lumea politică. 

Alături de jurnalistul Val Vâlcu, Adrian Wiener ne va vorbi, printre altele, despre politicile sanitare, sănătate publică și managementul în sănătate, despre finanțarea spitalelor și România - între spitale publice și private.

Adrian Wiener este senatorul-doctor care în timpul pandemiei s-a reîntors să lucreze în spital, mai întâi la Spitalul Clinic Județean de Urgență, apoi ca medic-coordonator la Spitalul din Grădiște dedicat pacienților infectați cu coronavirus.

Înainte de a fi senator în legislatura 2016-2020, a ocupat funcții administrative și manageriale în cadrul Spitalului Județean Arad, unul dintre cele mai mari spitale din țară, s-a format în Managementul Serviciilor de Sănătate (Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București) și a contribuit, ca membru fondator și unul dintre coordonatorii Comisiei Județene de Prevenție Cardiovasculară, la derularea programelor de evaluare și informare asupra riscului cardiovascular în populații din mediul rural în județul Arad.

În Parlament, în calitate de senator, membru în Comisia pentru sănătate publică, a depus și promovat spre adoptare proiecte de lege pentru îmbunătățirea sănătății cetățenilor. De exemplu, Legea pentru alimente sănătoase și reducerea bolilor cardiovasculare, Legea pentru o informare corectă cu privire la medicamentele homeopate, Legea pentru stoparea infecțiilor nosocomiale și Legea pentru majorarea finanțării pentru medicina de familie. Ca deputat, va continua să propună proiecte pentru însănătoșirea sistemului sanitar.

Emisiunea va fi difuzată joi, ora 11:00, pe Youtube DC Medical și DC News și pe Facebook DC Medical și DC News.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel