Dezbatere cu scântei în direct la TV: Un candidat la primăria din Sao Paulo și-a lovit adversarul cu scaunul până a ajuns la spital
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Youtube captura foto The Telegraph
Sursa Foto: Youtube captura foto The Telegraph
O dezbatere pentru funcția de primar în orașul brazilian São Paulo a devenit șocantă când unul dintre candidați a atacat un adversar cu un scaun.

Videoclipul dezbaterii, difuzat în direct duminică de TV Cultura, arată un schimb tensionat între José Luiz Datena și Pablo Marçal, înainte ca Datena să lovească cu un scaun în adversarul său.

Datena, fost jurnalist și prezentator, a declarat ulterior pentru TV Cultura că l-a atacat pe Marçal – care a necesitat îngrijiri medicale la spital pentru rănile sale – deoarece acesta adusese în discuție vechi acuzații de hărțuire sexuală împotriva lui Datena, care fuseseră respinse cu câțiva ani în urmă.

Cum se apără Datena după atac: Nu îmi regret acțiunile

"A venit cu un caz care a fost clasat, care nici măcar nu a fost investigat de poliție pentru că nu existau dovezi. Ceva de acum 11 ani care a provocat o situație foarte gravă în familia mea," a spus Datena.

Datena a fost dat afară din dezbatere, dar a insistat într-o declarație de luni că, deși a greșit, nu regretă acțiunile sale.

Marçal a fost tratat la Spitalul Sírio Libanês înainte de a fi externat. Echipa sa a precizat că acesta a fost tratat pentru o posibilă fractură în zona pieptului și avea dificultăți de respirație. Spitalul a declarat că a suferit un traumatism la piept și la încheietură, dar fără complicații majore.

Marcal a comparat atacul asupra sa cu tentativa de asasinat a lui Donald Trump

Marçal a comparat atacul cu scaunul cu tentativa de asasinat din iulie asupra fostului președinte al SUA Donald Trump și cu înjunghierea fostului președinte brazilian Jair Bolsonaro în timpul alegerilor din 2018, postând pe Instagram o imagine a celor trei atacuri cu descrierea: „De ce atâta ură?”

Cei rămași în cursă, Guilherme Boulos, Marina Helena, Ricardo Nunes și Tabata Amaral, au continuat dezbaterea după incident. TV Cultura a declarat că regretă situația și a decis să continue discuția conform regulamentului, după ce ceilalți candidați au fost de acord.

Echipa lui Marçal a promis să ia măsuri legale.

„Pablo Marçal a fost atacat mișelește de José Luiz Datena, care l-a lovit în coaste cu un scaun de fier”, a spus echipa lui Marçal, adăugând că este regretabil că dezbaterea a continuat fără el.

CNN a contactat poliția din São Paulo, precum și echipele lui Datena și Marçal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel