DEZASTRUL provocat de oameni. Încălzirea globală a dus la moartea a jumătate din coralii Marii Bariere
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Marea Coralilor Australia
Marea Coralilor Australia
Jumătate din coralii Marii Bariere au pierit din cauza încălzirii globale, potrivit unui studiu realizat în Australia.

Potrivit unui nou studiu realizat în Australia, jumătatea din coralii Marii Bariere au pierit în ultimii 25 de ani din cauza încălzirii globale, scrie Digi24.ro, citând Washington Post. Din păcate, specialiștii spun că ar putea ca aceștia să nu își mai revină niciodată.

„Declinul s-a produs atât în ​​apele puțin adânci, cât și în cele mai adânci, și în practic toate speciile au fost afectate. Acestea au fost cele mai afectate de temperaturile record care au declanșat albirea în masă în 2016 și 2017”, a explicat Terry Hughes, profesor la Centrul de Excelență ARC din Queensland.”

Marea Barieră de Corali, întinsă pe 2.300 de kilometri are o inestimabila din punct de vedere natural şi ştiinţific. Acest loc aduce venituri de patru miliarde de dolari pentru sectorul turistic australian. Ea şi-ar putea pierde statutul de ansamblu înscris în Patrimoniul Mondial din cauza degradării sale. Situația se poate îmbunătăți doar dacă apa se răcește, dar dacă acest fenomen va continuă, și mai mulți corali vor muri, avertizează savanții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel