Detergentul în capsule deteriorează mașina de spălat? Instalatorii spun că le folosim greșit
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 01 dec 2022, 14:07
WhatsApp
Detergentul în capsule deteriorează mașina de spălat.  Instalatorii spun că le folosim greșit. Sursa - freepik.com
Detergentul în capsule deteriorează mașina de spălat. Instalatorii spun că le folosim greșit. Sursa - freepik.com
Detergentul în capsule a cucerit multe gospodine. Cu toate acestea, puține persoane se întreabă, dacă aceste capsule pot afecta buna funcționare a mașinii de spălat atunci când sunt folosite greșit.

Detergentul în capsule poate deteriora mașina de spălat? Cum se folosește corect detergentul în capsule? Care sunt avantajele și dezavantajele utilizării detergentului în capsule? Ce ar trebui să faci dacă găsești reziduuri de capsulă pe haine?

Probabil nu știți, dar ambalajul capsulei ar putea deteriora mașina de spălat, mai ales atunci când este folosită pentru spălarea la temperaturi scăzute sau în timpul  ciclurilor scurte de  spălare.  Într-adevăr, partea groasă a capsulei poate să nu se dizolve și componentele sale pot păta hainele sau pereții tamburului mașinii de spălat. În plus, părțile nedizolvate ale capsulelor ar putea degaja mirosuri neplăcute și pot bloca conductele.

Cum se poate elimina o pată de înălbitor de pe haine? Trucul gospodinelor inventive a fost dezvăluit

Cum se folosește detergentul în capsule? Pentru a utiliza corect detergentul capsulelor, nu uitați să verificați cu atenție ambalajul capsulelor. Producătorul indică de obicei la ce temperatură trebui să fie utilizate. Programele care durează între 15 și 30 de minute pot fi prea scurte. Programele specifice pentru lână sau țesături delicate pot împiedica dizolvarea corectă a capsulei.

Care sunt avantajele și dezavantajele utilizării detergentului în capsule?

După cum vă puteți imagina, detergentul în capsulă are  avantaje și dezavantaje. Principalul  avantaj este ușurința în utilizare. Într-adevăr, nu trebuie să măsurați nimic. O singură capsulă ar putea fi suficientă pentru a  spăla rufele murdare.

Pe de altă parte,  rufele sunt spălate mai bine, iar murdăria este  mai ușor îndepărtată. În plus, capsula este ușor solubilă și funcționează eficient la 30-40 de grade. În fine, acest tip de detergent este ecologic, nu include alergeni și poate fi depozitat cu ușurință spre deosebire de pachetele mari de detergent care necesită mult spațiu.

Cum se udă o crăciuniță? Majoritatea nu știe nimic despre floare și o distrug înainte de Crăciun

Printre dezavantaje, trebuie menționat că detergentul în capsule are un cost relativ ridicat. Într-adevăr, este mai scump decât praful de spălat. Ca să nu mai vorbim de faptul că nu se pot efectua mai multe spălări folosind o singură capsulă. 

Ce trebui să faci dacă găsești reziduuri de capsulă de detergent pe haine? 

Dacă se întâmplă să găsiți reziduuri de detergent pe haine, înseamnă  că acea capsula nu s-a dizolvat complet. În mod obișnuit,  acest lucru poate fi rezultatul supraîncărcării mașinii de spălat sau al unui ciclul de spălare prea scurt.

Când vă aflați într-o astfel de situație, spălați hainele cât mai repede posibil, fără a adăuga detergent  și fără a supraîncărca mașina de spălat. În cele din urmă, nu puneți hainele pătate în uscătorul mașinii de spălat. Fiind expuse la căldură, petele vor fi mai greu de îndepărtat.

 

O modalitate ingenioasă de a curăța mașina de spălat de calcar: ai nevoie de un ciorap și o lămâie

 

Este foarte ușor să scapi de calcarul din mașina de spălat, dacă folosești câteva ingrediente miraculoase din casă! Unele gospodine recurg la o modalitate simplă pentru a curăța mașina de spălat de calcar. Potrivit gospodinelor cu experiență, lămâia poate face problemei calcarului, care înrăutățește starea aparatului electrocasnic și dă hainelor un miros neplăcut .

Metoda, folosită de unele gospodine, constă în următoarele: o lămâie se taie în jumătate, apoi pe fiecare jumătate se fac niște crestături. 

Cele două jumătăți de lămâie se pun într-un ciorap, care se leagă bine. Apoi, ciorapul cu cele două jumătăți de lămâie în el se pune în mașina de spălat și se pornește un ciclu obișnuit de spălare. Calcarul va fi eliminat!

 

Dacă faceți acest lucru, toată murdăria va ieși imediat din mașina de spălat. O metodă eficientă! 

 

Curățarea casei nu este întotdeauna foarte ușoară. Murdăria poate fi oriunde, iar mașina de spălat nu face excepție. Chiar și în mașină de spălat, care pare perfect curată și ordonată, puteți găsi praf și alte reziduuri care vor afecta succesul spălării. Multe gospodine se întreabă cum pot curăța perfect mașina de spălat și să elimine definitiv murdăria?

Evident, există un truc foarte simplu, care poate curăță cu adevărat mașina de spălat. Cu ajutorul acestui truc, veți obține haine cu adevărat curate și parfumate.

Un mod neobișnuit cu care poți învia o orhidee ofilită. Trucul grădinarilor cu experiență a fost dezvăluit

Pentru a curăța mașina de spălat, introduceți niște tablete pentru mașina de spălat vase în cuvă. În primul rând, puneți două tablete pentru mașina de spălat vase în tamburul mașinii de spălat și porniți un ciclu de spălare.

Trebuie să programați o spălare la 60 de grade și să lăsați mașina de spălat să funcționeze atâta timp cât este necesar. După primele zece minute veți observa că apa din mașina de spălat se întunecă ușor. După șaizeci de minute, apa va fi acum complet murdară

În acest moment, mașina de spălat va elimina toată murdăria și nu va trebui decât să așteptați sfârșitul spălării.

Cum să speli puloverele pentru a le menține moi și pufoase: nu folosi niciodată acest produs

La finalul ciclului de spălare, apa va fi limpede și curată, ceea ce înseamnă că mașina de spălat a eliminat toată murdărie. După aceea, puteți spăla hainele fără probleme.

Gospodinele recomandă să folosiți acest truc cel puțin o dată pe lună. În acest fel mașina de spălat va fi întotdeauna curată, iar hainele vor fi perfecte după fiecare spălare. Pur și simplu veți fi uimiți de rezultat și veți recomanda acest truc tuturor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?