Detaliu INCREDIBIL despre vaccinul AstraZeneca. GREȘEALĂ "norocoasă" care a dus la eficacitatea de 90%
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Vaccinul realizat de AstraZeneca și Universitatea Oxford a atins eficacitatea de 90% dintr-o greșeală „norocoasă”. Cum a fost administrat produsul anti-COVID.

Vaccinul anti-COVID, realizat de AstraZeneca și Universitatea Oxford, ar fi atins eficacitatea de 90% printr-o greșeală norocoasă, scrie The Guardian. Astfel, o parte dintre participanții la studiu au primit inițial o jumătate din doza de vaccin, iar ulterior o doză întreagă, ajungând astfel la pragul de eficacitate de 90%.

O greșeală „norocoasă”

Luni, cercetătorii au dezvăluit faptul că vaccinul anti-COVID-19 are o eficacitate de 70%, însă, aceasta poate ajunge la 90% dacă produsul este administrat în două serii, pentru început doar jumătatea dintr-o doză de vaccin, iar ulterior o doză întreagă.

Vicepreședintele executiv al AstraZeneca a precizat faptul că s-a ajuns la administrarea vaccinului astfel dintr-o greșeală „norocoasă”. Cercetătorii au remarcat acest lucru în luna aprolie, când administrau vaccinul voluntarilor din studiu. La acel moment s-a sesizat că durerile de cap, oboseala și durerile la locul inoculării sunt mai ușoare decât s-ar fi așteptat. ”Am verificat ce am făcut și am decoperit că doza de vaccin fusese înjumătățită”, a explicat vicepreședintele executiv al companiei, Mene Pangolas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel