Destin crunt pentru cel care îi cânta romanțe lui Ceaușescu
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
Gheorghe Vedeanu
Gheorghe Vedeanu

A cântat pentru cel mai important om al perioadei dinainte de evenimentele din Decembrie 1989, însă acum a ajuns să trăiască din mila oamenilor.

Gheorghe Vedeanu, în vârstă de 75 de ani, din Scorniceşti, Olt, susţine că a fost violonistul de suflet al familiei Ceauşescu, dar acum a ajuns să cânte la colț de stradă pentru a câștiga un minim ca să-și ducă traiul mai departe.

Și-a început cariera de violonist la vârsta de 20 de ani în cadrul ansamblului „Căluşul din Scorniceşti", a povestit bărbatul pentru adevărul.ro. „Formaţia din care făceam parte era chemată tot timpul să încânte familia Ceauşescu. De fiecare dată cînd îşi petreceau vacanţa în oraşul natal noi eram acolo. Ceauşescu a fost un om cumsecade, iar de fiecare dată ne întreba dacă avem nevoie de ceva. Îi plăceau mult romanţele, iar tot timpul îmi cerea să rămân peste program şi să cânt anumite melodii", a mai spus Vedeanu.

Continuându-și povestea vieții, olteanul a explicat cum, după Revoluţie, s-a mutat din Scorniceşti la Băileşti, moment care a marcat o schimbare radicală în destinul său: din violonistul de suflet al familiei Ceauşescu a devenit acum bătrânul care trăieşte din mila oamenilor ce-l ascultă cântând cu vioara pe strada Lipscani din Craiova.

„Am rămas cu amintirile acum. Nimeni nu îmi poate lua acest lucru. Nicolae Ceauşescu gusta muzica lăutărească bună. De fiecare dată când mă aflam în faţa primului om al ţării aveam emoţii, însă imediat după ce bea un pahar de vin era un alt om. El ştia romanţele de la cap la coadă. Pe 26 ianuarie, Ceauşescu îşi sărbătorea ziua de naştere cu sarmale, mult peşte şi ţuică", a mai declarat nostalgic Gheorghe Vedeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel