Data publicării:

Despăgubiri după inundații, în Galați și Vaslui. Radu (PAID): În momentul de față avem în jur de 300 de dosare avizate

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
În jur de 300 de dosare sunt avizate pentru despăgubiri după inundațiile din Vaslui și Galați care au avut loc în noaptea de 13 spre 14 septembrie. Numărul asigurărilor în mediul rural este la jumătate față de cel de la nivel județean.

Citește și:  Primarii și prefecții, complici în încălcarea legii în cazul inundațiilor din Galați și Vaslui

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) are 300 de dosare avizate ca urmare a inundațiilor de județele Vaslui și Galați, valoarea daunelor înregistrate fiind de aproximativ 600.000 de lei, a declarat Nicoleta Radu, directorul general al PAID, citată de Agerpres.

”În momentul de față, pentru daunele care s-au produs locuințelor afectate în Galați și Vaslui au fost făcute primele plăți. Practic, primele plăți au fost făcute în 48 de ore de la data la care ne-a fost notificată dauna.

Desigur, așteptăm în continuare ca oamenii, cei care dețin polițe de asigurare obligatorie, să ne notifice și în măsura în care vom avea toate actele dumnealor la dispoziție plățile vor fi făcute de îndată. Până în momentul de față avem în jur de 300 de dosare avizate”, a spus Nicoleta Radu, prezentă la un eveniment al companiei.

Directorul PAID a menționat că valoarea daunelor înregistrate este de aproximativ 600.000 de lei. De asemenea, Nicoleta Radu a afirmat că există o creștere a numărului de asigurări, dar care nu este foarte mare, de 3 puncte procentuale, începând de la data la care au intrat în vigoare modificările legislative din noiembrie 2023. Avansul este de 300.000 de polițe, dar numărul lor nu crește spectaculos.

Tudor, despre gradul de asigurare: În Vaslui este de 12%, iar în Galați este de 20%. În mediul rural este la jumătate

La rândul său, directorul general adjunct al PAID, Cosmin Tudor, a declarat că în perioada aceasta marcată de evenimentele din Galați și Vaslui vânzările zilnice s-au dublat față de perioada similară din anul trecut.

”Exact la fel s-a întâmplat și după cutremurele care au avut loc în Gorj anul trecut. Euforia a ținut două săptămâni, să sperăm că anul acesta va ține mai mult și se vor asigura mai mulți oameni. Speranțele sunt reduse pentru că gradul de cuprindere în asigurări în Vaslui este de 12%, iar în Galați este de 20%. În mediul rural este la jumătate”, a spus Cosmin Tudor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel