Desființarea SIIJ. Stelian Ion, după ce i s-au adus reproșuri: Dacă nici eu nu am făcut eforturi... Se caută motive
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Stelian Ion
Sursa foto: Facebook Stelian Ion
Stelian Ion, ministrul Justiției, a vorbit despre desființarea SIIJ, după ce i s-au adus reproșuri că nu ar fi făcut eforturi pentru desființarea SIIJ.

"Este un reproş total necuvenit, nemeritat. Dacă nici eu nu am făcut eforturi pentru desfiinţarea SIIJ, mă întreb cine le-a făcut? Eforturile acestea nu se fac doar din vorbe. Am trimis proiectul, el a fost validat inclusiv de Comisia de la Veneţia. Acum se caută tot felul de motive să mai adăugăm alte elemente noi în discuţie, să mai complicăm lucrurile. Lucrurile sunt simple. Vrem să respectăm programul de guvernare sau nu vrem? Partenerii noştri europeni așteaptă un semnal că lucrurile intră pe făgaşul normal.În momentul în care s-a format coaliţia, în momentul în care s-a creat programul de guvernare şi lucrurile astea au fost trecute foarte clar acolo, cu subiect şi predicat, nu cu nuanţe, nu cu virgule, nu cu "trecem dosarele la Parchetul General". S-a vorbit foarte clar şi este negru pe alb în programul de guvernare: refacerea competențelor DNA. Nouă nu ne revenea decât simplul rol de a respecta acel program de guvernare", a declarat Stelian Ion.

"Colegii din UDMR nu doar că nu vor să respecte programul de guvernare, ci vor să îl încalce flagrant când spun că toate dosarele trebuie trimise la o unitate unică de parchet", a mai spus acesta.

Stelian Ion, revocat de premierul Cîțu

Stelian Ion a fost revocat, aseară, din funcția de ministru al Justiției de premierul Florin Cîțu. Chiar și așa, acesta a declarat că "avem toate ingredientele pentru o guvernare de succes. Pe multe domenii lucrul acesta se întâmplă, efectiv. La Justiție mai avem de lucrat la armonizarea opiniilor în coaliție, dar electoratul ne-a dat un vot și aici nu suntem parașutați cu mâna așa, ci am venit cu toții în această coaliție ca urmare a unui vot popular.

Niciunul dintre cele trei partide nu a întrunit suficiente voturi pentru a decide el de unul singur și atunci este foarte important să lucrăm bine împreună. Eu nu am văzut de la nivelul coordonării de lider al acestui guvern, din păcate, până acum , sper să se schimbe acest lucru pe viitor cu cine va fi premier în continuare, să se schimbe modul de coordonare, adică aș vrea să văd acțiuni comune ale miniștrilor, și din USR, și din PNL, cei care pot conduce România. E foarte important să creăm o echipă și să lucrăm la ideea de echipă. La Ministerul Justiției lucrez foarte bine cu secretarii de stat PNL, i-am lăudat întotdeauna. Sunt oameni în care am încredere, oameni foarte buni".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel