Desertul pregătit de mamaia din România pe care olandezii îl cer în fiecare zi. ”Sunt cei mai buni”
Olandezii susțin bucătăria românească. Se dau în vânt după tochitură, ciorbe, aperitive din România și nu numai.
Florentina Gavriluță este o româncă din Olanda. A plecat acolo acum 16 ani și ne-a dezvăluit, în emisiunea ”Departe de România”, că totul era mai simplu atunci. Dintr-un singur venit, al soțului său, au reușit nu doar să se întrețină o familie cu doi copii mici, dar și să se plimbe în 2-3 vacanțe pe an și nu numai. Astăzi viața este mai grea în Olanda, însă toată familia a găsit soluția: pregătesc preparate ca acasă olandezilor. Desigur, acolo trăiesc și aproximativ 15.000 de români.
Afacerea lor se numește ”Casa Bunicii” și fiecare membru al familiei are anumite rețete pe care le prepară.
”Eu și cu mama mea suntem din Buzău. Gătim rețetele bunicii și cred că gătim muntenește cum se zice. Nu suntem din Moldova. Mâncarea noastră nu este așa de grasă, nu adăugăm decât mirodenii precum usturoi, piper, sare. Nu folosim coloranți sau altele. Zacusca este făcută de mama mea, la fel ca și gemul, atât cât ne permitem.
Fiecare dintre noi are rețeta sa și fiecare își gătește mâncarea ei. De exemplu la sarmale mama prepară carnea, eu o ajut doar la înfășurat...
Vezi mai mult pe DCNEWSTV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News