Ingrediente
1 l lapte
200 gr smântână pentru frișcă
1 baton de scorțișoară
250-300 gr făină de orez
zahăr
dulceață și apă de trandafiri
un praf de sare
Mod de preparare
Rețeta se aseamănă cu cea clasică de griș cu lapte. Se pune laptele la fiert împreună cu smântâna pentru frișcă și un baton de scorțișoară. Se lasă aproximativ zece minute, pentru a se degaja aroma de scorțișoară. Apoi se îndepărtează batonul de scorțișoară și se adaugă făina de orez, amestecând până se îngroașă compoziția.
Se adaugă un praf de sare și zahăr, după gust, dar și puțină apă de trandafiri, pentru un plus de aromă. Apa de trandafiri se va adăuga cu mare grijă, cu picătura pentru că este foarte aromată, scrie a1.ro. Ulterior, se toarnă compoziția fierbinte în boluri și se lasă la răcit.
Se decorează cu dulceață de trandafiri sau fructe de pădure.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă
- Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț / Update: Există riscul ca focul să se extindă / foto în articol
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol