Descoperire de senzație într-un perete la Universitatea Cambridge
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un pantof vechi de 300 de ani, extrem de bine conservat, a fost găsit în peretele unei clădiri aparținând Universității Cambridge. 

Potrivit arheologilor, pantoful a fost zidit în perete pentru a alunga spiritele rele, scrie Fox News, relatează Antena 3.

Pantoful din piele bărbătesc a fost găsit în prima zi a lunii august 2016 de personalul de întreținere în timpul unor lucrări la instalația electrică într-o cameră comună la Colegiul St. John, unul dintre colegiile constitutive ale universității.

Pantoful, care măsoară 24 de centimetri lungime și care are și o gaură în talpă din cauza purtării îndelungate, a fost găsit între un coș de fum și o fereastră, a anunțat arheologul universității, Richard Newman.

Acesta crede că pantoful a fost plasat acolo în timpul unor lucrări de renovare, care a avut loc între sfârșitul anilor 1600 și mijlocul anilor 1700, pentru a juca un rol protector. 

Fusese purtat suficient de mult timp pentru a purta o gaură în talpă, dar a fost altfel bine conservate

Practica de a ascunde pantofii în pereți este o tradiție care datează în Marea Britanie încă din anii 1300, potrivit Northampton Museums & Art Gallery, care păstrează o bază de date de aproape 2.000 de pantofi ascunși astfel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel