Descoperire: Care e enzima care cauzează migrenele. Ce alimente trebuie să eviți
Cele mai multe dintre migrene au drept cauză excesul de histamină în sânge, provocat de deficitul de diaminoxidază (DAO), o enzimă care degradează histamina, este concluzia unui studiu spaniol prezentat duminică la Viena în timpul Congresului mondial de neurologie, relatează agenţia EFE.
Investigaţia s-a bazat pe evaluarea unor pacienţi care suferă de migrenă cronică, boală ce afectează circa 15% din populaţie. Aceştia au fost împărţiţi în două grupuri. Primului grup i s-a administrat DAO, iar cel de-al doilea a primit un placebo. Ulterior, cei din primul grup au mărturisit că s-au simţit mult mai bine în comparaţie cu cei din grupul placebo, potrivit Agerpres.
O nouă cale în tratatea migrenelor
În cazul persoanelor care au un deficit din enzima DAO ori o activitate redusă a acesteia, histamina reuşeşte să treacă în fluxul sanguin şi provoacă diferite afecţiuni, printre care şi migrena. Confirmarea corelaţiei între deficitul de DAO şi migrenă deschide o nouă cale pentru tratarea acestei patologii prin administrarea unor suplimente alimentare ce conţin această enzimă, afirmă un neurolog din echipa de cercetărori.
Însă aceste suplimente vor trebui luate în scop preventiv, înainte să apară crizele, şi nu vor putea înlocui medicamentele ce combat durerile, precizează un alt participant la studiu. De asemenea, vor trebui evitate alimentele bogate în histamină, precum lactatele, citricele, unele sortimente de carne, cum ar fi salamul sau cârnaţii, dar şi băuturile alcoolice
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News