Data publicării:

HISTORY Channel. Marcel Iureș prezintă enigmele României S2

Autor: Clauia Calotă | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Marți, 29 octombrie, sezonul 2 din documentarul autohton Marcel Iureș prezintă Enigmele României ajunge la episodul 2, al cărui subiect sunt OZN-urile văzute pe teritoriul țării noastre, de-a lungul timpului. Acesta are premiera de la ora 21:00, la HISTORY Channel, și este penultimul din seria a doua a producției în care Marcel Iureș (73 de ani) cercetează noi mistere și enigme fără răspuns din istoria țării noastre.

Obiecte zburătoare neidentificate au fost văzute în România încă din 1968, dar aceste enigme aeronautice nu și-au găsit încă explicația. De-a lungul anilor, în România au fost semnalate numeroase apariții OZN, iar majoritatea acestor enigme aeronautice par a fi exagerări, dar nu chiar toate! Prima apariție OZN fotografiată în țara noastră (deasupra Pădurii Baciu, lângă Cluj-Napoca), în 1968, a fost recunoscută de experți internaționali.

Alta a avut loc în 1989, pe Aeroportul Kogălniceanu de la Constanța (astăzi bază NATO la Marea Neagră), la care au fost martori câțiva piloți de avioane supersonice. Un alt caz a implicat 9 piloți de elicopter și tehnicieni, aflați într-un exercițiu militar de noapte, pe aerodromul din Buzău, în 1992. Toate rapoartele au fost adânc îngropate în arhive.

Dumitru Prunariu (Astronaut și Președintele Asociației Exploratorilor Spațiului Cosmic) are și el povești despre astfel de evenimente stranii și este convins că nu suntem singuri în Univers. Prunariu a fost primul și singurul român ajuns în spațiu, în timpul misiunii Soyuz 40, în 1981. Acesta își aduce aminte, în episodul 3 din Marcel Iureș prezintă Enigmele României, de poveștile unui coleg american (Don Peterson, care a condus timp de 20 de ani un departament NASA dedicat OZN-urilor) și ale unui astronaut care a văzut 2 farfurii zburătoare, în timp ce se afla la bordul spației orbitale Mir.

Fiecare porție de istorie marca HISTORY Channel îmbină interviuri cu istorici și experți, imagini uimitoare și narațiuni captivante, pentru a crea o experiență de vizionare imersivă. În episodul găzduit de consacratul actor Marcel Iureș apare, pe lângă Dumitru Prunariu, și Dan Farcaș (Doctor în matematici și Președinte ASFAN România).

Sezonul 2 din Marcel Iureș prezintă Enigmele României mai include alte două episoade, despre asasinarea primului prim-ministru al României moderne (Barbu Catargiu) și relația cântăreței Maria Tănase cu un spion. Prima serie a documentarului produs de HISTORY Channel în România a fost lansată în 2023 și a avut 6 episoade, despre jaful de la Muzeul Bruckenthal, Minunea de la Maglavit, moartea lui Mihai Eminescu, iahtul Ostara, Vlad Țepeș, Elisabeta Bathory și Iulia Hașdeu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel