Dermatologia, prima opțiune a studenților la Rezidențiat. Prof. Dr. Călin Giurcăneanu explică de ce
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Prof. Dr. Călin Giurcăneanu, renumit medic dermatolog, a fost invitat la interviurile DC News și DC Medical, unde a vorbit despre prima opțiune a studenților la rezidențiat: dermatologia. 

„În acest an, prima opțiune a studenților la Rezidențiat a fost dermatologia. Nu mai este neurochirurgia, nu mai este medicina nucleară, ci dermatologia. Se caută această specialitate. Ce a adus nou, ce atrage, de o parte pacientul, de cealaltă medicii?”, a întrebat Val Vâlcu.

„Dermatologia a luat un avânt fantastic în ultimii 20, 25 de ani, în sensul că din așa-zisa „Cenușăreasă” a medicinei, încet, încet ajunge să ocupe una din primele două, trei poziții. Anul acesta s-a întâmplat să fie aleasă prima poziție.

De altfel, dacă ne uităm în întreaga lume, dermatologia este aleasă prima și în Statele Unite, este aleasă prima și în Franța în acest moment, alături, poate, de neurochirurgie. Practic se întâmplă acest lucru în toată lumea.”, a spus Prof. Dr. Călin Giurcăneanu. 

VEZI ȘI: Salariul unui medic dermatolog. Prof. Dr. Călin Giurcăneanu: O sumă impresionantă / video

„În primul rând pentru că pielea a început să fie din ce în ce mai mult studiată, din ce în ce mai mult cercetată, dovedindu-se în ultimii ani că pielea este un organ care face legătură între exterior și exterior. De altfel, cel mai mare organ al organismului, are 5 kg greutate și aproape 1,7 – 2m pătrați. Este un organ foarte complex care ne apară de exterior și de interior prin imunitatea lui, prin vitamina D, prin toate procesele metabolice, endocrine, toate care au loc la nivelul pielii.

Cu acestă ocazie se dovedește că liniile de cercetare pe diverse teme: psoriazis, dermatită atopică, cancer de piele, melanom, au luat un avânt fantastic în ultimii 20, 30 de ani, ceea ce a făcut ca și interesul pentru acesta specialitate să fie din ce în ce mai mare.

O a doua explicație este faptul că dermatologia este la limita zonei frumoase, zonei de estetică, zonei de cosmetică, zonei de intervenții de tot felul care se pot face de reîntinerire, rejuvenare. Toate aceste metode care s-au dezvoltat în ultimul timp de tip laser, lumină intens pulsată, injectări, fillere, botox, toate acestea au atras o bună parte dintre medici să aleagă dermatologia, plăcându-le foarte mult aceste laturi comerciale. ... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel