Dereck J. Hogan, ambasador SUA în Moldova, scrisori de acreditare. Mesaj VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Noul ambasador al SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, şi-a prezentat vineri scrisorile de acreditare preşedintelui republicii, Igor Dodon.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei, după prezentarea scrisorilor de acreditare a urmat o întrevedere între preşedintele Dodon şi ambasador, 'pentru a discuta despre importanţa relaţiilor bilaterale şi angajamentul SUA faţă de susţinerea democraţiei în Republica Moldova'. Igor Dodon a subliniat în cadrul întrevederii că SUA sunt un partener strategic important pentru Republica Moldova, cu relaţii de colaborare foarte bune în toate domeniile.

Noul ambasador al SUA a sosit în Republica Moldova pe 25 octombrie, împreună cu soţia şi fiica sa. Cu această ocazie, pe pagina oficială de Facebook a diplomaţiei americane a fost postată o înregistrare video în care Hogan vorbeşte despre ceea ce intenţionează să realizeze ca ambasador în Republica Moldova. La fel ca predecesorul său, noul ambasador s-a adresat cetăţenilor Republicii Moldova în limba română. Oficialul american cunoaşte mai multe limbi străine, printre care şi rusa.

VIDEO

Al nouălea ambasador al SUA în Republica Moldova

Înainte de a depune jurământul în acest post, el a ocupat mai multe funcţii în cadrul Departamentului de Stat american, printre care cea de director al oficiilor pentru afaceri central-europene şi baltice, de reprezentant special pentru Afganistan şi Pakistan al preşedintelui SUA, dar şi de asistent special al fostului secretarului de stat american Colin Powell.

Dereck J. Hogan a activat şi în misiuni în Rusia, Belarus, Nicaragua şi Republica Dominicană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel