Deputatul PDL Zătreanu solicită cercetare penală pentru Adrian Solomon
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Dan-Radu-zatreanu
Dan-Radu-zatreanu

Vicepreședintele grupului parlamentar al PDL din Camera Deputaților, Dan-Radu Zătreanu, consideră că liderii USL, Crin Antonescu și Victor Ponta, ar trebui să se dezică în mod public de Adrian Solomon, iar PSD să îl excludă din partid. În plus, deputatul PDL susține că Solomon ar trebui cercetat penal pentru afirmațiile iresponsabile la adresa premierului, care sunt un atentat la siguranță națională, drept pentru care, potrivit unui comunicat de presă.

Deputatul PDL Dan-Radu Zătreanu a declarat public că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție trebuie să se sesizeze din oficiu în cazul declarațiilor iresponsabile ale parlamentarului PSD Adrian Solomon, care a afirmat că premierul Traian Ungureanu "va sfârși ca Aldo Moro".

"Solomon nu se poate ascunde în spatele imunității parlamentare! El trebuie să demisioneze imediat din Parlament, să se pună la dispoziția organelor de cercetare penală și să răspundă pentru încălcarea Legii Siguranței Naționale!", a afirmat deputatul democrat liberal.

Îngrijorat de afirmațiile parlamentarului PSD, Adrian Solomon, Dan-Radu Zătreanu se gândește deja și la o inițiativă legislativă care să extindă răspunderea penală aplicată celor care neagă în mod public holocaustul și pentru persoanele care, tot în mod public, fac apologia terorismului sub orice formă.

"Doar referirea la o acțiune abominabilă a Brigăzilor Roșii, care au revendicat răpirea și asasinarea fostului premier italian Aldo Moro, este o formă de propagare a ideilor teroriste, or’ terorismul reprezintă în prezent cea mai mare amenințare la adresa omenirii, față de care statele civilizate ale lumii trebuie să se opună cu fermitate", a mai arătat deputatul Dan-Radu Zătreanu, care va adresa o solicitare și Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, care trebuie să ia o poziție în acest caz, iar în situația în care Solomon nu-și va da demisia din Parlament de bună voie, tot plenul parlamentului va trebui să voteze fără reținere ridicarea imunității parlamentare la solicitarea organelor de cercetare.

"Dacă liderii USL, Crin Antonescu și Victor Ponta, nu se vor dezice în mod public de Adrian Solomon, iar PSD nu îl va exclude din partid, însemnă că îi aprobă în mod tacit afirmațiile iresponsabile care, repet, sunt un atentat la siguranța națională", a încheiat deputatul Dan-Radu Zătreanu, în finalul documentului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel