Deputatul Ion Stan a demisionat din PSD
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Deputatul de Dâmbovița, Ion Stan, a demisionat din PSD, vineri, după  ce plenul Camerei Deputaților a respins ridicarea imunității cerută de procurorii DNA. Președintele PSD, Victor Ponta, i-a solicitat lui Stan demisia din PSD, dar și din Parlament.

 Acuzat de trafic de influenţă, procurorii DNA au formulat o cerere de arestare preventivă pe numele lui Ion Stan, înainte de alegerile parlamentare, însă deputaţii nu au luat o decizie din lipsă de cvorum. Cu toate acestea, Ion Stan a fost reales pentru un nou mandat de deputat. Pentru arestare au votat 145, iar împotrivă 226.

Vineri, după anunţarea rezultatului votului, premierul Victor Ponta a declarat  că i-a cerut lui Stan să-şi dea demisia din Parlament. El a precizat că deputatul PSD va fi exclus din partid dacă refuză.

 La scurt timp Ion Stan a demsisionat din PSD, nu şi din Parlament însă, rămânând astfel cu imunitate.

 Premierul Victor Ponta a declarat, vineri dimineaţă, că merge la Camera Deputaţilor să voteze, ca deputat, pentru ridicarea imunităţii deputatului Ion Stan.

 Totodată, în apărarea sa, deputatul Ion Stan a spus că, în Camera Deputaţilor, se face un sacrificiu în numele lui pentru apărarea justiţiei.

 "S-a dorit execuţia mea politicăă. Astăzi sunt umilit şi împroşcat cu noroi. S-a dorit ca Ion Stan să nu mai ridice glasul. Se încearcă potolirea setei de justiţie a poporului român cu numele meu. Regret că azi, la prima şedinţă a Camerei Deputaţilor, pe ordinea de azi este chiar arestarea mea. Mă întreb oare dacă România a devenit un stat de drept sau a rămas un stat poliţienesc, aşa cum a spus colegul Frunzăverde", a declarat Ion Stan, la pupitrul plenului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel