Data actualizării:
Data publicării:

Deputații din Georgia s-au luat la bătaie în timpul dezbaterii legii privind 'influența străină' / Video

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay
O încăierare generală s-a produs marți în Parlamentul din Georgia, în timpul dezbaterii asupra proiectului de lege privind 'influența străină', pe care partidul de la guvernare vrea să îl adopte marți, în pofida protestelor opoziției, transmite AFP.

În timpul dezbaterilor asupra celei de-a treia și ultime lecturi a proiectului de lege, Membri ai partidului majoritar s-au bătut cu mai mulți parlamentari ai opoziției, potrivit imaginilor difuzate pe rețelele de socializare.

Video

Premierul Georgiei a promis că Legislativul va vota marţi proiectul de lege despre 'influenţa străină', în ciuda protestelor de masă care denunţă un text ce îndepărtează ţara de Uniunea Europeană şi o îndreaptă spre Moscova.

Proiectul de lege prevede faptul că organizaţiile care primesc mai mult de 20% din finanţare din străinătate să se înregistreze ca agenţi de influenţă străină, în caz contrar riscând amenzi.

Ţările occidentale şi opoziţia georgiană îl denunţă ca fiind autoritarist şi de inspiraţie rusă. Criticii o aseamănă cu legea 'agentului străin' din anul 2012 din Rusia, care a fost folosită pentru a-i urmări pe criticii Kremlinului lui Vladimir Putin.

Uniunea Europeană, care a oferit Georgiei statutul de ţară candidată în decembrie 2023, a spus în repetate rânduri că proiectul de lege ar putea pune în pericol integrarea ulterioară în UE.

Visul Georgian, aflat la putere de mai bine de 10 ani, pare că dorește să adopte legea cu orice preț, în ciuda protestelor. 

Manifestanții acuză guvernul că readuce fosta ţară sovietică pe orbita Moscovei şi că minte atunci când promite un viitor în Uniunea Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel