Deputat PC Ovidiu Raețchi, exclus in partid
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Deputatul Ovidiu Raețchi a fost exclus in Partidul Conservator după ce a l-a criticat în numărate rânduri pe premierul Victor Ponta, prezidențiabilul susținut de conservatori, și și-a declarat suportul pentru candidatura la Președinție a liberalului Klaus Iohannis.

Vicepreședintele PC, Codrin Scutaru, a declarat pentru Agerpres că Biroul Executiv Central al PC a decis excluderea lui Raețchi deoarece deputatul s-a situat de mai multe ori în afara pozițiilor oficiale ale formațiunii.

"La Biroul Executiv Central al Partidului Conservator de astăzi s-a luat decizia, în unanimitate, cu o singură abținere, de excludere din partid a colegului nostru, deputatul Ovidiu Raețchi, la propunerea președintelui PC, Daniel Constantin. Ovidiu Raețchi a avut poziții care s-au situat în afara poziției oficiale a partidului, asta a dus la această excludere. Respectiv, noi am decis în Consiliul Național (din luna iulie — n.r.), printr-o rezoluție scrisă, susținerea candidatului Victor Ponta, președintele PSD, la alegerile prezidențiale. PC rămâne consecvent acestei decizii și domnul Raețchi a afirmat public necesitatea susținerii la prezidențiale a lui Klaus Iohannis, asta după ce sugera în trecut, după ruperea USL, că domnul Antonescu ar fi fost cel mai potrivit să fie președinte", a afirmat vicepreședintele PC.

Codrin Scutaru a mai precizat că Ovidiu Raețchi s-a exprimat pentru o ideologie de partid de centru-dreapta de tip neoconservator, în vreme ce în documentele adoptate de conducerea formațiunii s-a optat pentru ideologia de centru-dreapta care promovează social-liberalismul.

Iohannis, estimări prezidențiale. Voi obţine 35% în primul tur de scurtin, Ponta 36%, dar voi câştiga în turul II

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel