Demisie cu acuze: Gabriel Berca a părăsit PDL. Nu pot accepta "blatul"
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp

Fostul ministru al Administraţiei şi Internelor în Guvernul Ungureanu și actual consilier prezidenţial, Gabriel Berca, a demisionat, miercuri, "de tot" din PDL, întrucât nu poate să accepte "blatul care se face la organizaţia Bacău, cu ştirea lui Gheorghe Flutur".

"Astăzi am demisionat de tot din partid pentru că nu pot să accept blatul care se face la Bacău cu ştirea lui Gheorghe Flutur. Adică urmează să fie pusă o conducere interimară la această organizaţie, oameni care nu vor face opoziţie cu USL ci sunt la înţelegere cu USL", a explicat Gabriel Berca, pentru Mediafax.

Gabriel Berca a precizat că demisionase din funcţia de preşedinte al organizaţiei PDL Bacău odată cu preluarea postului de consilier prezidenţial, deoarece nu avea dreptul să ocupe funcții de conducere în partid.

Începând cu 1 aprilie, Gabriel Berca ocupă funcția de consilier prezidențial al lui Traian Băsescu.

Fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, a fost și secretar general al Guvernului în timpul guvernării Tăriceanu.

A fost ales în 2008 senator de Bacău pe listele PNL, iar în 2010 a trecut la PDL, preluând şefia organizaţiei judeţene a democrat-liberalilor. În 2012 a fost ministru de Interne în Guvernul Mihai-Răzvan Ungureanu, a deţinut şi funcţia de vicepreşedinte al PDL, iar la alegerile din 9 decembrie 2012  nu a reușit să obțină un mandat de parlamentar.

Tot miercuri, fostul ministru al Comunicațiilor în cabinetul Emil Boc, Valerian Vreme, și-a dat demisia din Partidul Democrat Liberal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel