Delta Dunării, FĂRĂ guvernator. A trecut o lună de când trebuia anunțat un nume. Vâlcu: Lista scurtă, din 26 aprilie. Decizia, politică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto ilustrativ Pixabay/ Delta Dunării
foto ilustrativ Pixabay/ Delta Dunării
Val Vâlcu a reacționat în contextul în care USR PLUS încă nu a anunțat numele guvernatorului ales al Deltei Dunării, deși procesul de selecție a fost încheiat în 26 aprile. Sunt 6-7 nume pe lista scurtă, dar doar un nume ar urma să fie făcut public: al celui ce va fi ales guvernatorul Deltei. 

”Decizia e politică”

”Delta Dunării stă fără guvernator de șase luni. Când s-a demarat schimbarea guvernatorului, au implicat - nu știm dacă au angajat-o, apropo de transparență, dacă e voluntară firma de recrutare, dacă e plătită- o firmă care a selectat candidații. Procesul de selecție a fost încheiat pe 26 aprilie și e o listă scurtă de 6 sau 7 persoane, alese în bază de CV-uri, proiecte, etc. Deși clamează transparența, procesul nu e transparent deloc. Nu se știe cine a candidat, cine a concurat pentru post. Tot ce poți face, în lipsă de transparență, este să te încrezi orbește în profesionalismul firmei implicate.” a atras atenția jurnalistul Val Vâlcu. ”Din 26 aprilie până astăzi, nu s-a finalizat procesul. Decizia e politică. Firma a încheiat procesul de selecție” a continuat el. 

36 candidați, UN SINGUR NUME

În 2 aprilie, Dacian Cioloș era cel care anunța că sunt 36 de candidați pentru postul de guvernator al Deltei Dunării. ”Pe 26 aprilie, vom avea lista scurtă de candidați. Ultima etapă este cea a interviurilor finale, la care vor participa candidații aleși din lista scurtă de către mine și Dan Barna, în calitate de copreședinți USR PLUS, și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna” spunea atunci Dacian Cioloș. 

La acea vreme, Dan Barna susținea că nu știe cine sunt cei 36 de candidați. ”Compania de recrutare ne va propune nouă, decidenților, (...), o listă scurtă de trei-șase persoane”, spunea liderul USR PLUS. 

Doar numele celui care va fi ales guvernator al Deltei Dunării va fi dat publicității. Nu sunt făcute publice nici măcar numele din lista scurtă, acele nume care discută cu Dan Barna, Dacian Cioloș și ministrul Mediului, decidenții din acest proces. 

A trecut aproape o lună de când trebuia anunțat guvernatorul Deltei Dunării

Era de așteptat ca la începutul lunii mai să fie ales guvernatorul Deltei Dunării, însă suntem aproape de luna iunie și încă nu e dat un nume. 

”Am promis că vă ținem la curent cu etapele selecției guvernatorului ARBDD și am mai făcut un pas important care ne apropie de finalul procedurii. E o selecție pe bune, care, chiar dacă pare mai lungă și complicată, a făcut deja ca mulți oameni competenți să se înscrie cu proiecte care țin seama și de Deltă, și de oamenii ei. Până la 1 aprilie, termenul-limită pentru depunerea candidaturilor, s-au înregistrat 36 de aplicații pentru funcția de Guvernator al Deltei Dunării.Pe 26 aprilie, vom avea lista scurtă de candidați. Ultima etapă este cea a interviurilor finale, la care vor participa candidații aleși din lista scurtă de către mine și Dan Barna, în calitate de copreședinți USR PLUS, și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna.Procesul de selecție pentru funcția de Guvernator al ARBDD a început pe 4 februarie și primul pas l-a reprezentat constituirea unui Consiliu Consultativ format din cele mai importante organizații non-guvernamentale, instituții publice, entități care acționează în Deltă - asociații de pescari, asociații de protecția mediului, colectivități locale.Sarcina Consiliului a fost să definească atât noul mandat de management al ARBDD, cât și elementele de competență pe care trebuie să le îndeplinească viitorul guvernator numit de USR PLUS.” este ultimul mesaj pe care l-a dat Dacian Cioloș, în 2 aprilie 2021, despre acest proces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel