Delta Dunării. Care este pericolul cel mare
Sancțiunile autorităților nu reușesc să oprească distrugerile într-unul dintre cele mai frumoase locuri din țară.
Fenomenul braconajului piscicol riscă să distrugă Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD), a declarat joi, pentru AGERPRES, guvernatorul Rezervaţiei, Mălin Muşetescu, care a arătat că, de la începutul perioadei de prohibiţie a pescuitului, anul acesta, organele de control au confiscat peste 1400 de kilograme de peşte şi peste 400 de unelte de pescuit, au întocmit patru dosare penale şi au dat amenzi de peste 33.000 de lei.
[citeste si]
Amenzi cu nemiluita
Şapte din cele opt instituţii cu atribuţii în domeniul braconajului piscicol au aplicat anul trecut 2.462 de sancţiuni în valoare totală de 574.600 de lei, au întocmit actele premergătoare unui număr de 305 dosare penale şi au confiscat 24,9 tone de peşte, 166,3 kilograme de icre, 16,9 tone de raci şi rapane, 9.123 de unelte de pescuit, 89 de ambarcaţiuni, 63 de motoare de ambarcaţiuni, cinci autovehicule şi patru rezervoare de combustibil.
"Fenomenul are o amploare inimaginabilă, iar cifrele arată doar 20-30% din realitate. Braconajul piscicol riscă să distrugă acest colţ de ţară în care ne punem speranţele că se va lansa în turism, că va putea să susţină cu brio nevoia legitimă de o viaţă mai bună pentru locuitorii ei", a afirmat Muşetescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News