Delicatese din pește periculoase. Dacă vrei să încerci bucătăria locală în vacanțele tale, evită aceste preparate. Unele te pot chiar omorî
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Delicatese din pește periculoase. Dacă vrei să încerci bucătăria locală în vacanțele tale, evită aceste preparate. Unele te pot chiar omorî / Foto: Pixabay, de Heinz Hummel
Delicatese din pește periculoase. Dacă vrei să încerci bucătăria locală în vacanțele tale, evită aceste preparate. Unele te pot chiar omorî / Foto: Pixabay, de Heinz Hummel
Află în articol ce delicatese din pește pot fi foarte dăunătoare pentru sănătatea ta.

În timpul festivalului de primăvară Shem el-Nessim din Egipt, mulți oameni sunt transportați de urgență la spital după ce mănâncă feseekh, un pește fermentat, considerat delicatesă.

Peștele este uscat la soare și apoi petrece un an în sare. Din păcate, acest proces de fermentare poate produce bacteria Clostridium botulinum, care, dacă peștele nu este pregătit corespunzător, poate duce la botulism - paralizie care începe de la față și continuă prin corp. Dacă paralizia ajunge la plămâni, vă poate opri respirația și duce la moarte, scrie farandwide.com.

Pește balon

Se pare că jocul de-a ruleta rusească este popula șir în Japonia, unde delicatesa cunoscută sub numele de "fugu", adică pește balon crud, poate duce la moarte.

Bucătarii trebuie să fie instruiți corespunzător cu privire la modul de manipulare și servire a peștelui, deoarece conține o otravă mortală care, într-o singură clipă, poate ucide pe oricine îl gustă.

Organele interne ale peștelui conțin tetrodotoxină, care poate fi de până la 1.200 de ori mai mortală decât cianura. Un pește are suficientă toxină pentru a ucide 30 de oameni.

Nu există un antidot pentru tetrodotoxină. Potrivit Ministerului japonez al Sănătății, 50 de persoane suferă de otrăvire cu fugu într-un an obișnuit, iar jumătate din toate decesele provocate de otrăviri alimentare din țară sunt rezultatul consumului de pește balon.

Rechinul din Groenlanda

Rechinii din Groenlanda sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai fascinante creaturi din regnul animal. În primul rând, pot trăi până la 500 de ani. Pe de altă parte, cei mai mulți dintre ei sunt orbi pentru că au paraziți atârnați de ochi.

Dar lucrul pe care trebuie să-l știi despre rechinul din Groenlanda este că ar trebui să fii atent când îl mănânci. Dacă carnea de rechin nu a fost uscată sau înmuiată corespunzător, vă puteți îmbolnăvi, veți cădea sau ameți din cauza toxinelor pe care le conține.

Ar trebui să fiți în siguranță, totuși, dacă cumpărați carne de rechin fermentată din Groenlanda de la un magazin reputat din Islanda, unde carnea de rechin fermentată - numită hakarl - este felul de mâncare național. Atenți, nu va avea un gust foarte bun. Anthony Bourdain a spus că hakarl fost "cel mai prost, dezgustător și cu gust teribil" lucru pe care l-a mâncat vreodată.

Caracatiță vie

Având în vedere că poate fi o afacere destul de înspăimântătoare, nu suntem siguri de ce coreenilor le place să mănânce caracatiță "vie". Pentru a fi mai exacți, caracatița în sine este moartă, dar tentaculele animalului proaspăt ucis pot avea ventuze care sunt încă active.

Un YouTuber din China și-a filmat încercarea de a încerca să mănânce o caracatiță vie în timp. Specialiștii avertizează că ventuzele se pot prinde de limbă în timp ce aceasta este înghițită, ceea ce duce la sufocare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel