Defilarea de 1 Decembrie din Cluj, EȘEC total și nesincronizare. Jandarmeria Română își cere SCUZE. VIDEO - momentul în care un jandarm se chinuie să țină pasul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Jandarmeria Română își cere scuze public pentru defilarea de la Cluj-Napoca.

Ziua Națională a României, 1 Decembrie, a fost sărbătorită miercuri, începând cu ora 12, în Piața Mihai Viteazul din Cluj-Napoca printr-o ceremonie care include discursuri, o slujbă religioasă și o defilare militară.

Jandarmeria Română își cere scuze pentru defilare

Jandarmeria Română își cere scuze public după ce defilarea de la Cluj-Napoca a fost un adevărat fiasco, jandarmii care au participat la defilare fiind nesincronizați.

Jandarmeria Română a transmis, miercuri, că își cere public scuze pentru modul în care s-a prezentat plutonul de defilare la ceremonia organizată în municipiului Cluj-Napoca.

„Ziua Națională este un moment important pe care-l tratăm cu seriozitate și solemnitatea cuvenită, iar astfel de momente, care denotă lipsa de pregătire, sunt de neacceptat”, anunță Jandarmeria, potrivit Mediafax.

În plan intern, Jandarmeria Română va face verificări asupra modului de selecție și de antrenament al militarilor care au făcut parte din acest pluton de defilare.

Imaginile postate pe rețele sociale arată că plutonul de defilare al Jandarmeriei este total nesincronizat.

Mai mult, în video se observă cum unul dintre jandarmi încearcă să țină pasul cu restul colegilor din primele rânduri, însă la scurt timp se desincronizează.

Cum a decurs parada de 1 Decembrie de la Cluj Napoca

Pentru buna desfășurare a evenimentului, traficul rutier în zona Pieței Mihai Viteazul din Cluj Napoca a fost restricționat.

Detașamentul de onoare a fost constituit din militari aparținând Regimentului 317 Cercetare ”Vlădeasa”, Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu”, Batalionului 55 Comunicații și Informatică „Napoca”, Inspectoratului Județean de Jandarmi „Alexandru Vaida Voievod”, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj și muzicile militare reunite ale Comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina” și Brigăzii 81 Mecanizată „Grigore Bălan”.

Detașamentul de tehnică a cuprins transportoare amfibii blindate de cercetare și de infanterie, precum și mijloace tehnice aparținând celorlalte structuri din cadrul sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională.În timpul defilării, zona va fi survolată de elicoptere IAR – Puma și avioane de vânătoare MiG-2 LanceR ale Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”.

La paradă au fost prezenți printre alții primarul Clujului Emil Boc, președintele CJ Cluj, Alin Tișe, prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, politicieni din tot spectrul politic, alte oficialități.Prefectul a transmis mesajul premierului Nicolae Ciucă cu ocazia Zilei Naționale.Primarul Emil Boc: „După 1000 de ani, Transilvania a ales să se unească cu patria mumă, chiar dacă a avut și alte opțiuni. (…) Să cultivăm mai multă unitate decât dezbinare”, potrivit cluj24.ro

Vezi defilarea Jandarmeriei de la minutul 42:29:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel