Deficit bugetar. Câciu arată cifrele: Vom plăti cu toţii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
"Prin măsura de eşalonare a plăţii taxelor pe 12 luni, deficitul public pe anul 2020 creşte cu 1,8 puncte procentuale, existând însă și riscul ca această creștere să fie de 2,2 puncte procentuale", anunţă economistul Adrian Câciu.

"Din păcate acest impact nu a fost prevăzut in nota de fundamentare a OUG-ului de esalonare pentru a se ocoli prevederile Legii Responsabilitatii Fiscal Bugetare care spune ca in acest caz este nevoie de Opinia Consiliului Fiscal si masuri de incadrare in SFB 2020-2022. Deci, deficitul va creste la minim 10,4% din PIB daca sunt menținute cheltuielile angajate prin buget.

Veti afla despre acest lucru la rectificarea din noiembrie. Creșterea deficitului înseamnă totodata și o crestere a datoriei publice cu încă circa 20 miliarde lei. Datorie pe care o platim cu toții. Chiar si antreprenorii care s-ar bucura pe moment.

PS. Marele succes cu casele de marcat se amana cu trei luni urmând a fi finalizat cel mai devreme in trimestrul I 2021.Asa se destramă visele si fantasmagoriile", transmite Adrian Câciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel