DefenseRomania: Iranul a explicat de ce a MINȚIT că nu a doborât avionul de pasageri
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Generalul iranian Amir Ali Hajizadeh, șeful Forţei aerospaţiale din cadrul Corpului Gardienilor Revoluției, unitate responsabilă de doborârea avionul de linie Boeing 737-800, a explicat de ce Teheranul a mințit cu privire la prăbușirea avionului, scrie DefenseRomania.

Pe data de 8 ianuarie 2020, Iranul a doborât din greșeală pe teritoriul său un Boeing 737-800, avion de linie, în timpul atacului asupra obiectivelor militare americane din Irak. Deși imediat au existat indicii puternice care indicau faptul că Teheranul a doborât avionul, regimul nu a recunoscut acest lucru decât pe 11 ianuarie când practic nu a mai putut ascunde tragedia. 

Generalul iranian Amir Ali Hajizadeh a explicat poziția Teheranului și care a fost motivul pentru care Iranul nu a recunoscut fapta, insistând că prăbușirea a fost cauzată de o situație tehnică. 176 de oameni nevinovați și-au pierdut viața după ce avionul de linie a fost lovit de rachetele Iranului.

Amir Ali Hajizadeh, cel căruia îi revine responsabilitatea întrucât cei care au tras erau în subordinea Forței aerospațiale, a declarat la un post de televiziune local că Iranul a fost nevoit să asundă adevărul și a explicat de ce. Citește continuarea articolului pe DefenseRomania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel