Data publicării:

Declaraţile lui Horia Constantinescu după incendiul de la Ferma Dacilor, similare cu cele făcute de Sorin Oprescu când un copil a murit muşcat de câini în Capitală

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Horia Constantinescu, președintele ANPC / Inquam Photos / Octav Ganea
Horia Constantinescu, președintele ANPC / Inquam Photos / Octav Ganea
După ce un copil a fost ucis de un câine comunitar în Parcul Tei din Capitală, primarul Sorin Oprescu a făcut o declaraţie cu ochii în lacrimi despre acel caz. La 10 ani distanţă, preşedintele ANPC Horia Constantinescu face o declaraţie similară după incendiul de la Ferma Dacilor. 

"Dacă vina îmi aparţinea şi mie şi dacă aş şti că se rezolvă problema şi aduc copilul ăla înapoi, plec în 5 minute. Nu îl aduc înapoi. Este vina noastră. Nu vina lui Oprescu şi atât. 

Îi respect şi îi iubesc pe toţi cetăţenii Bucureştiului, Iertaţi-ne. Iertaţi-ne pe toţi, dacă puteţi. Am şi eu trei nepoţi, puteau fi ei. Voi merge la capelă şi voi duce o coroană cu flori. Sunt lucruri pe care o să le fac pentru că aşa îmi spune sufletul meu", a declarat în 2013 Sorin Oprescu, pe atunci primarul general al Capitalei. 

După incendiul de la Ferma Dacilor, Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, a făcut o declaraţie similară. 

"Nu prea cer actele cunoscuților în legătură cu afacerile lor. Știu că era o afacere de familie din care și el făcea parte și nu cred că sunt singurul care știa acest lucru. Ne-am cunoscut când eram copii. Dacă luăm în calcul că am 49 de ani, scădem vreo treizeci și, înseamnă că eram efectiv copii.

Nu m-am uitat după așa ceva la acel moment (n.r. stingătoare sau detectoare de fum). Nu mi se părea o locație ce ar putea fi expusă unei astfel de situații. Vă pot spune un lucru care acum mă cutremură. Luam în calcul cu fiul meu să ajungem acolo între sărbători. În această dimineață discutam acest lucru, înainte să se întâmple nenorocirea.

Ca părinte, să te gândești că îți poți vedea copilul carbonizat, nu știu dacă poate exista o condamnare mai puternică decât asta.”, a spus Horia Constantinescu la Antena3 CNN. 

Horia Constantinescu făcea reclamă Fermei Dacilor pe Facebook în luna octombrie, vorbind despre faptul că "prietenul meu (n.r. Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor) aduce România în farfurie". 

CITEŞTE ŞI Anatomia unei tragedii: Ferma Dacilor și dilemele din turismul românesc. ANPC a închis restaurante care vindeau porţii mai mici, dar nu şi pensiunea fără autorizaţie la incendiu

Amintim că Ferma Dacilor, un complex turistic din Tohani, Prahova, a fost mistuită de un incendiu în a doua zi de Crăciun. Au murit 5 persoane, iar alte trei sunt date dispărute. Prefectul judeţului Prahova a anunţat că toate pensiunile din judeţ vor fi controlate, pentru a vedea dacă au toate actele în regulă, după ce s-a aflat că Ferma Dacilor funcţiona fără autorizaţie de siguranţă la incendiu. 

În plus, DNA a redeschis un dosar clasat în martie 2023, pentru a vedea cum funcţiona Ferma Dacilor fără a avea această autorizaţie, transmit surse judiciare.

ISU Prahova a anunțat după incendiu că la Ferma Dacilor ”a fost efectuată o verificare pe fond în anul 2019, fiind identificate 6 nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului și au fost aplicate 6 avertismente. La momentul verificării nu au fost puse la dispoziția inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcțiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării și obținerii avizului/autorizației de securitate la incendiu”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel