Decizie de ultimă oră în cazul lui Sorin Oprescu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Procesul privind extrădarea lui Sorin Oprescu se reia marți.

Luni, 30 mai, Sorin Oprescu urma să afle dacă magistrații vor menține măsura arestului preventiv. Potrivit Antena 3, decizia a fost amânată pentru marți, 31 mai.

Condamnat la zece ani de închisoare și dat în urmărire, Sorin Oprescu a fost reținut în Atena, în data de 17 mai. 

„La data de 17 mai, în urma activităţilor investigative şi de cooperare poliţienească, efectuate de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), prin Direcţia Operaţiuni Speciale, Direcţia de Investigaţii Criminale, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, în colaborare cu Centrul SELEC şi poliţiştii greci, coordonaţi de şeful ENFAST din Atena, au depistat, în zona oraşului Atena, un bărbat, de 70 de ani, urmărit la nivel internaţional", informa atunci IGPR.

Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare, după ce, pe data de 13 mai, a fost condamnat definitiv, la o pedeapsă cu închisoarea, de 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită, abuzul în serviciu şi spălarea banilor.

Iniţial, Tribunalul Bucureşti (instanţa de fond) l-a condamnat pe Sorin Oprescu, în mai 2019, la 5 ani şi 4 luni închisoare, pedeapsă mărită de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni, după ce judecătorii au aplicat forma agravantă a infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat.

Potrivit deciziei instanţei, Sorin Oprescu a primit 6 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în variantă agravată; 6 ani pentru luare de mită, 3 ani închisoare pentru abuz în serviciu şi 3 ani şi 6 luni închisoare pentru spălarea banilor. Pedepse au fost contopite şi, prin adăugarea unui spor, a rezultat zece ani şi opt luni închisoare.

De asemenea, instanţa a mai dispus confiscarea specială de la Oprescu a sumelor de 25.000 euro, 102.400 lei şi de 9.500 euro.

Citește și pe DCNews: Oprescu și Piedone. Vicol: Nu o să fiu niciodată un om ipocrit, chiar dacă sunt un om incomod

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel