Decizia momentului pentru mamele minore din România! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
O nouă lege a fost promulgată în România! 

Mamele minore vor putea de acum să decidă singure în relațiile cu statul. Președintele Klaus Iohannis a semnat mai multe legi cu impact major pentru români. Printre acestea a fost promulgată o lege care vizează direct mamele minore din țară. 

Legea permite mamelor minore de peste 16 ani să ia decizii singure în numele lor și al copilului lor în ceea ce privește interacțiunile cu instituțiile statului și decizii privind obținerea unor beneficii financiare, cum ar fi alocația de stat pentru copii sau indemnizația lunară pentru creșterea minorului. Astfel, mamele minore vor avea dreptul să semneze documente medicale și administrative legate de îngrijirea și dezvoltarea copilului lor.

"Mamele minore, care au împlinit vârsta de 16 ani, au dreptul să decidă cu privire la copilul lor, putând să semneze documente cu caracter medical şi/sau administrativ care au legătură cu îngrijirea, creşterea şi dezvoltarea copilului. (...) În cazul mamelor minore care au împlinit vârsta de 16 ani, indemnizaţia pentru creşterea şi îngrijirea copilului, alocaţia de stat pentru copil, atât a mamelor, cât şi a copilului/copiilor lor, precum şi orice alte drepturi legale financiare de care beneficiază copilul/copiii acestora, se acordă mamelor, la solicitarea acestora", se arată în proiectul de lege adoptat luni, 27 mai 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel