Decizia de AZI în cazul Pro România
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Pro România
Pro România
Tribunalul Bucureşti a admis, vineri, cererea de înregistrare a partidului Pro România, formaţiune lansată de Victor Ponta, Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Pe 4 septembrie, Victor Ponta, Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu au anunţat lansarea unui nou proiect politic, Pro România, prezentat ca o alternativă la oferta partidelor.

"Vrem să aducem experienţa pe care noi am acumulat-o în actul de guvernare şi în ceea ce înseamnă dezvoltarea economică a ţării într-un nou proiect politic, care va fi sincer (...), pentru că nu avem interese imediate. Nu vrem să intrăm la guvernare în 2017, să dărâmăm guverne, să dărâmăm partide, nu avem un obiectiv nici pentru 2018, dar avem un mare obiectiv pentru anul 2019, ca la alegerile europarlamentare să demonstrăm că am reuşit să facem ceea ce ne-am propus - să punem pe primul loc calitate, şi nu cantitate (...) Noi suntem uniţi de ideea de a avea o guvernare şi o politică corectă, în timp ce cei care guvernează astăzi au demonstrat că sunt uniţi de interese", declara atunci deputatul Daniel Constantin, citat de Agerpres.

La rândul său, deputatul Sorin Cîmpeanu a amintit că nu a fost antrenat în politică în perioada în care a ocupat funcţii guvernamentale.

"Din perspectiva mea, a face politică altfel înseamnă un lucru foarte greu: să pui mai presus de interesele personale şi de grup interesul general (...) A face politică altfel înseamnă a susţine orice proiect benefic, logic, coerent pentru ţară. A face politică altfel înseamnă să reuşeşti să te abţii de la un lucru foarte greu - să nu critici (...) o iniţiativă pentru simplul fapt că vine dintr-o parte a politicii faţă de care tu nu ai o apreciere deosebită sau cu care te găseşti în opoziţie. Înseamnă să susţii orice proiect benefic şi în ultimă instanţă de bun simţ. Înseamnă a reuşi să elimini ipocrizia care, din păcate (...), îşi face simţită prezenţa din ce în ce mai mult în politică", a afirmat Cîmpeanu.

De asemenea, fostul premier Victor Ponta s-a declarat convins că, împreună cu colegii săi, va reuşi să facă "o politică altfel de care România are foarte mare nevoie".

"Imediat după lansarea acestui proiect o să încercăm să avem alături de noi cât mai mulţi dintre oamenii care au experienţă guvernamentală, care au experienţă politică, care ne pot ajuta să scriem agenda politică 2020, pentru că noi vom participa la alegeri cu noul partid. (...) Nu mi-am propus nici să rup PSD, nu am sunat niciun coleg din PSD, pentru că acolo am crescut politic. Nu ne interesează nicio funcţie. (...) Vrem să ne arătăm experienţa şi să construim (...) o societate echilibrată", a adăugat Ponta, preluat de Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel