Data actualizării:
Data publicării:

De la frig, la cald, la frig! Elena Mateescu: Masă de aer rece

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Vremea
WhatsApp
Elena Mateescu / Foto: Crișan Andreescu
Elena Mateescu / Foto: Crișan Andreescu
Elena Mateescu a spus cum va fi vremea la finalul săptămânii.

Elena Mateescu, director ANM, a făcut, miercuri seară, următoarele precizări: „Rămânem în același scenariu, cu alternanțe de zile călduroase, urmate de perioade scurte în care vremea să înregistreze valori sub normalul termic al perioadelor respective pentru că, față de începutul de săptămână, astăzi, mâine, până sâmbătă, vom consemna la scara întregii țări valori de până la 25 de grade Celsius. (...) Sâmbătă, masa de aer rece va aborda jumătatea nordică a țării, centrul și estul, pentru că valorile temperaturilor vor scădea până la cel mult 10-11 grade, în timp ce, în jumătatea sudică, vom mai consemna 25 de grade Celsius.”

„Duminică, vremea va deveni rece, chiar deosebit de rece, și în regiunile extracarpatice cu cel mult valori la scara întregii țări între 3 și 13 grade. Doar 8-9 grade în Capitală. Precipitații sub formă de ploaie în Muntenia, Olteania și Dobrogea, iar în Transilvania și Moldova, trecător, posibil lapovițe și ninsori, iar la munte vor predomina ninsorile", a spus Elena Mateescu, miercuri seară, la Antena 3.

Vremea de Paști

„Și începutul săptămânii va fi caracterizat tot de o vreme mai rece, pentru ca, în mijlocul săptămânii, zilele de 20, 21, 22 aprilie, să consemneze din nou valori maxime de până la 20 - 23 grade Celsius. Este posibil ca sâmbătă și duminică, de sărbătoarea sfintelor Paști, să traversăm din nou o perioadă ușor mai rece, dar până atunci vom mai actualiza informațiile”, a declarat Elena Mateescu.

Mirela Polifronie (ANM) le spune românilor unde găsesc vreme bună în Europa, de sărbătorile pascale, într-un interviu pentru DCNews.

„Care este situația în Elveția, în nordul Italiei? Se apropie sărbătorile pascale, la jumătatea lunii aprilie s-ar putea schia în Europa? Sau, din contră, vremea bună unde o găsim?”, a întrebat Val Vâlcu în emisiunea de la DC NEWS.

„Poate vremea mai bună, mai caldă am putea să o avem în partea de sud-est a Europei, adică Grecia, Italia. Poate chiar și în Spania, unde ne-am putea bucura de temperaturi mai ridicate și nu de precipitații atât de abundente”, a transmis Mirela Polifronie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel