Urmărește emisiunea live
Data actualizării:
Data publicării:

De la foarte frig, la foarte cald! ANM, cel mai așteptat anunț. Când se încălzește

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Vremea
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels

După un început de primăvară deosebit de rece, vremea își va reveni, treptat.

În primele zile din luna aprilie, va fi mai cald decât este normal în perioada respectivă.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în săptămâna 07 - 14 martie, valorile termice vor fi cu mult mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales la munte. În ceea ce privește precipitațiile, cantitatea de apă va fi deficitară în toată țara, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

În săptămâna 14 – 21 martie, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe tot teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

În săptămâna 21 – 28 martie, temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 28 martie – 04 aprilie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință spre deficit în toate regiunile, precizează ANM.

EXCLUSIV DCNews - Elena Mateescu, proiecte până în 2023: Detecția fulgerelor, stații meteorologice cu senzori de ultimă generație

Elena Mateescu, director ANM, a vorbit despre proiectele ce urmează să fie implementate până în 2023.

„Avem deja aprobate prin hotărârea de Guvern din 21 februarie 2022 caracteristicile principale și indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții: cele șapte obiective incluse în proiectul Infra Meteo. În principal, achiziția celor șase radare noi, înființarea a 16 noi puncte de detecție a fulgerelor, modernizarea a încă 80 de stații meteorologice cu senzori de ultimă generație, modernizarea IT, prin transmia informațiilor, comunicarea și schimbul internațional de date. Ultimul obiectiv: înființarea Centrului European de Agrometeorologie, ce vizează nu numai clădirea, dar și asigurarea schimbului de informații cu serviciile meteorologice din Europa. (...) La finalul anului 2023, trebuie să avem implementate toate cele șapte obiective”, a precizat Elena Mateescu în cadrul unui interviu acordat DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel