De la cald la frig și invers! Meteorologul ANM, Alina Șerban: Când se încălzește
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Ninsorile revin în anumite regiuni din țară.

Meteorologul ANM, Alina Șerban, a spus, luni, 4 aprilie, într-o intervenție la Antena 3, la ce fel de vreme să ne așteptăm în următoarele zile.

„Iarna a revenit deja, încă de ieri (n.r. sâmbătă, 3 aprilie), s-a resimțit pentru jumătatea de nord a țării, în mod deosebit, pentru că acolo a fost cel mai frig. Vreme deosebit de rece, temperaturi mult mai scăzute decât în mod normal la această dată, (...) brumă și îngheț la sol - fenomene periculoase, la această dată, pentru culturile agricole”, a precizat Alina Șerban.

„Și astăzi va fi vremea deosebit de rece, în vestul, centrul, nordul teritoriului, cu temperaturi maxime între 2 - 10 grade. În jumătatea sudică, temperaturi ușor mai ridicate. Ne așteptăm la valori de 10 și ușor peste 10, până la 12-13 grade. De altfel, și acestea sunt valori mai scăzute decât în mod normal  la această dată”, a spus Alina Șerban.

Vântul nu va mai avea intensificări, cum s-a întâmplat pe parcursul zilei de ieri, astfel încât temperaturile resimțite vor fi apropiate de cele reale. Și precipitațiile mai puține, pe parcursul zilei de astăzi, pe arii mai restrânse, în nordul, centrul teritoriului, zonele montane. Vorbim de precipitații sub formă de ninsoare, la munte, cum am avut și ieri. Și mai amestecate în zonele mai joase de relief, ploaie, lapoviță și ninsoare, conform meteorologului.

„Ne așteptăm de mâine la o încălzire, și aceasta de scurtă durata. Săptămâna această va fi cu tot felul de schimbări, atât termic cât și în precipitații. Două zile se încălzește, marți miercuri, ne așteptăm iar la temperaturi de peste 20 de grade. Miercuri, un nou pasaj frontal va traversa teritoriul țării. Va determina o scădere a valorilor termice, apariția precipitațiile aproape în toate regiunile, sub formă de ploaie. Spre final de săptămână, un nou val de aer cald va determina o creștere a valorilor termice, care vor caracteriza chiar o vreme caldă pentru această perioadă”, a mai spus meteorologul Alina Șerban la Antena 3.

Citește și: Bei corect cafeaua de dimineață? Prof. Ciurea: Am ajuns la un element esenţial

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel