Data publicării:

De ce spune patronul de la Ferma Dacilor că incendiul este o mână criminală. Avocatul lui Dinicu explică

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: ISU Prahova
Foto: ISU Prahova

Află ce declarații a făcut Iancu Toader, avocatul lui Cornel Dinicu, despre incendiul de la Ferma Dacilor.

„Dânsul se bazează strict pe faptul că exista o situație de imposibilitate obiectivă ca acesta (n.r focul) să se propage atât de repede și cu acea vehemență în mai multe locuri, practic ale acelei incinte, și se bazează pe faptul că toată această locație întrunea din punct de vedere tehnic condițiile necesare. De exemplu, nu s-a făcut nicăieri referire despre faptul că deși în referatul Parchetului se menționează că existau, dar n-au funcționat, nu s-a făcut referire la faptul că în zonă au mai existat incendii și domnul Dinicu mereu a sesizat și are chiar o plângere cu privire la fluctuațiile de tensiune. 

Ori dacă am o aparatură care depinde de un anumit amperaj și nu am decât o fluctuație iar acest amperaj se duce în jos, evident că nu pot să reactivez, să intre din starea de avarie respectivele dispozitive”, a declarat avocatul Iancu Toader.

”Are de gând să se îndrepte împotriva companiei de electricitate dacă reclamă aceste fluctuații? Vă întreb pentru că cei de la ANRE îl acuză că era branșat ilegal la curent, că avea un cablu de 650m”, a intervenit realizatoarea emisiunii ”News Magazine”, Mihaela Bîrzilă.

Pe timpul nopții instalația nu funcționa la capacitatea necesară

”Niște afirmații pe care tot organul de urmărire penală le va stabili foarte clar. Cert este că domnul Dinicu a solicitat, raportat la necesitatea pe care o avea de 115 kilowați, însă puțini știu de faptul că în timpul nopții nu era o instalație care să suporte o astfel de capacitate termică, cum spune parchetul, era chiar compensată prin existența unor generatoare, totul era ignifugat, existau mai mulți hidranți decât trebuiau, existau centrale cu senzori de fum, panourile au siguranță.

Aici este o chestiune extrem de importantă și vom vedea ce vor răspunde legat de aceste fluctuații de tensiune, că erau permanente, nu au fost doar atunci, sunt cereri, sesizări, nu doar ale domnului Dinicu”, a mai precizat Iancu Toader, avocatul lui Cornel Dinicu, în direct la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel