De ce se adaugă lapte în ceai? Nutriționistul Mihaela Bilic are o explicație interesantă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
De ce se adaugă lapte în ceai? Nutriționistul Mihaela Bilic are o explicație / Foto Pexels
De ce se adaugă lapte în ceai? Nutriționistul Mihaela Bilic are o explicație / Foto Pexels
De ce se adaugă lapte în ceai? Nutriționistul Mihaela Bilic are o explicație. 

„Argumentele din spatele obiceiurilor. De ce englezii pun lapte în ceai? Ca să̆ blocheze efectul taninurilor!”, a transmis Mihaela Bilic, medic nutriționist, explicând ulterior:

„Unele obiceiuri sau combinații alimentare par curioase, însă̆ întotdeauna în spatele unei tradiții se ascunde un argument nutrițional real. Taninurile sunt substanțe cu efect antioxidant prezente în ceai, cafea, fructele de culoare închisă̆ și vinul roș̦u. În principiu ele au efecte benefice antioxidante, însă̆ ceaiul negru are un inconvenient: blochează̆ absorbția fierului. O ceașcă̆ de ceai băută în timpul mesei scade cu 10-60% absorția de fier din alimente sau suplimente pe o perioadă de 45 minute. Ceaiul negru este cel mai puternic inhibitor al absorbției fierului, efect pe care ceaiul verde sau cafeaua nu îl are. Cum putem scăpa de acest inconvenient? Punâ̂nd lapte în ceai, după̆ metoda englezească̆.”

„Taninurile se vor lega de proteinele din lapte și în felul acesta fierul rămâne neafectat. Altă̆ soluție ar fi să̆ evităm să̆ bem ceai atunci când consumă̆m produse bogate în fier: carne, pește, ficat, legume cu frunze verzi (spanac, pă̆trunjel)”, a scris pe Instagram Mihaela Bilic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel