Atunci când se sotează legume, sararea se va pune la sfârşit, pentru a se evita pierderea sucului acestora, umezirea şi pentru a se putea rumeni mai repede, scrie bucataria-romaneasca.ro.
Conopida îşi va păstra culoarea albă dacă în apa care fierbe se pune o linguriţă de sare. Pentru a îndepărta insectele din conopidă, înainte de fierbere se ţine circa o oră în apă rece.
Când se fierb legumele proaspete, sarea se pune întotdeauna la început. La legumele uscate, sarea se pune cu câteva minute înainte de a fi gata fierte, pentru a nu se întări.
Zeama de varză murată, atunci când este folosită la acritul ciorbei, mai întâi se fierbe separat într-un vas cu o ceapă, se spumează și abia apoi se adaugă la ciorbă.
Vezi și: Trucuri eficiente pentru gospodine. De ce să pui un gălbenuș în salata de vinete
De ce să ții cartofii congelați în apă rece și să-i fierbi cu oțet
Gustul neplăcut al cartofilor îngheţaţi poate fi înlăturat prin ţinerea acestora, înainte de preparare, în apă rece şi fierberea în apă clocotită, cu sare şi o lingură de oţet.
Cartofii se fierb la foc încet. Dacă focul este prea puternic, ei se vor sfărâma la suprafaţă şi vor rămâne tari la mijloc.
La fierberea legumelor verzi, sarea se adaugă întotdeauna la început, pentru a nu se pierde vitaminele şi sărurile minerale.
Friptura nu se sărează înainte de a fi pusă pe grătar pentru că substanţele nutritive din ea, sub influenţa sării, se elimină.
Pentru ca ardeii să-şi păstreze culoarea şi după preparare, li se adăugă puţină zeamă de lămâie.
Ciorba de fasole verde sau uscată va fi mai aromată dacă i se adăuga o linguriţă de zahăr.
Pastele făinoase nu se prind de fundul vasului dacă, în timpul fierberii, se adaugă puţină sare.
Vezi și: Cea mai bună rețetă de mici. Cum se prepară: Ies pufoși și savuroși
Pentru a da un gust mai bun cartofilor, în timpul fierberii acestora se adaugă 3-4 căţei de usturoi.
După ce se scurge prima apă de la fasole, se adaugă la fiert 2-3 căţei de usturoi.
Legumele verzi se fierb în vase descoperite, în acest fel păstrându-şi culoarea.
Usturoiul nu se păstrează la frigider deoarece capătă un gust amărui.
Vezi și: Trucuri pentru pasionații de bucătărie și de... dulce. De ce să pui oţet în aluatul de chec
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- S-a aflat cine era unul dintre călugării pe care Gigi Becali i-a adus la stadion. Nimeni nu-l mai recunoaște
- Zodia care va avea o săptămână nemaipomenită: primiți șansele necesare și sprijin
- Cum explică Sebastian Burduja proiectul tunelului de sub București. ”Îmi pare rău, nu iau autobuzul, nu iau metroul. Nu o să par altcineva decât cine sunt”
- Hadăr a fost filat timp de 10 ani. Ce a pățit cel care a venit să-i scoată aparatura de monitorizare din prize
- Horoscop Leu 13-19 mai 2024. Daniela Simulescu: Este momentul să ieșiți în față, să schimbați atitudinea. Cereți mai mult, dar atenție, de la voi, nu de la viață
- Atenție șoferi! Modificări în legea siguranței rutiere, intrate în vigoare. Amenzi mai mari, mai multe radare
- Modificări simple la micul dejun, prânz și cină pentru a scăpa de 1000 de calorii pe zi
- Cele mai bune trasee de drumeție din Europa. Locul din România inclus pe lista CNN: Timpul încă se mișcă încet aici
- Ciolacu, anunț important pentru români. Când intrăm în Schengen terestru și scăpăm de vizele pentru SUA: Sunt convins
- Incendiu la o hală de producție din Suceava. A fost emis mesaj Ro-Alert / video